GÜNDEM

Başkan Şahin'den Tivitter Yorumuna Bin 500 Liralık Dava

 
 145
Başkan Şahin'den Tivitter YorumunaBin 500 Liralık Dava - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Haber Editörünü Bafra Haber twitter hesabından yazdığı bir yorum sebebi ile mahkemeye verdi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Haber Editörünü Bafra Haber twitter hesabından yazdığı bir yorum sebebi ile mahkemeye verdi.

Yazılan yorumdan ötürü manevi şahsiyetinin ve itibarının zedelendiğini belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, artırılmak kaydıyla, kişilik haklarına saldırı iddiası ile 1500 liralık manevi tazminat davası açtı.

{haberresimli}Davaya konu olan Tivit, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`in 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebi ile Başkanın Bafra Basınına verdiği yemekte, Bafra Haber`i ima ederek sarf ettiği açıklamalar üzerine yazılmıştır.

Başkan Şahin, basın mensuplarına verdiği yemeği fırsat bilerek, orada olmayan diğer basın mensubu olan Bafra Haber hakkında asılsız iddialarda bulunmuş, Bafra Haber`in sormadan yalan haber yazdığını ima etmiştir.

Söz konusu haber ise "Belediyeye baskın"                             haberidir. Bafra Haber`in belediyeye baskın başlığı ile kamuoyuna duyurduğu haber tamamen doğru, güncel ve kamu yararı bulunan bir haberdir. Kaldıki haber içinde Başkan veya belediye direk olarak suçlanmamıştır. Haber sonrası Başkan Şahin, Haber Gazetesine yanlış beyanlar vererek kamuoyunu yanıltmıştır. Bununla ilgili olarak Bafra Haber`de gerekli açıklamalar yapılmıştır.

Tüm bunlara rağmen Belediye Başkanı yalanlama yoluna gitmiş ve her bulduğu fırsatta bunu dile getirmiştir.

Bafra Haber, kamuoyundan gizlenmek istenen "sahte evrakla ihale sözleşmesi imzalanma"                             olayını kamuoyuna duyurarak kamu görevini yerine getirmiştir. Sonrasında da haberinin arkasında durmuştur.


Editör son olarak aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz köşe yazısı ile olayı tüm ayrıntıları ile tekrar açıklamıştır.

http://www.bafrahaber.com/yazaryazi/editorden-baskin-yoka-cevap-36027.html


Söz konusu Twitter yorumunda şu ibareler yer almaktaydı: "Hem kel hem fodulsun. Hem de yalancısın. Halkına defalarca yalan konuştun. Hayat kıvırmalardan ibaret değildir. Haddin kamuya gösterilecek."                            

https://twitter.com/bafrahaber

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin'den Tivitter Yorumuna Bin 500 Liralık Dava içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0