SAMSUN

Başkan Yılmaz, Alaçam Ve Yakakent`te İncelemelerde Bulundu

 
 966
Başkan Yılmaz, AlaçamVe Yakakent`te İncelemelerde Bulundu - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam ve Yakakent ilçelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam ve Yakakent ilçelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Vekili Coşkun Öncel, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Mehmet Gençoğlu, AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Ali Şengül, belediye meclis üyeleri, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde yapımına devam eden çalışmaları inceleyerek, yetkilerden bilgi aldılar.

"BETON YOL ALTERNATİF" 

İncelemeler hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, "Alt yapı içme suyuna yönelik şeyleri yerinde tartışıyoruz konuşuyoruz. İlçelerimizde büyük oranda yol problemi yok. Abartırsak güzelin de güzeli var. Ancak sorunlu olan yerlerde satıh konforunun çok bozuk olduğu yerlerde onların yapımını nasıl yapacağız diye tartıştık. Dolaştığımız güzergahlarda daha önce il özel idaresi ve köy hizmetleri zamanında yapılan yollarda bu bir köy yoludur. Ağır taşıt trafiği olmaz. Konforu iyileştirelim düşüncesi ile yapılmış yollar bugün artık kamyonlu trafiğin ağırlıklı bir şekilde köy yollarında da giderek artırması dolayısı ile tozdan topraktan kurtaralım dediğimiz yollar artık yetersiz olmaya başladı. Yani cevap veremez hale geldi. Yolların bozuk gözükmesinin nedeni son yıllardaki inşaat faaliyetlerinin artması bir anlamda bu bir gelişmenin ayak sesleri kamyonlu taşımanın da artık köylerde yaygınlaşmasından kaynaklanan bir sonuç. Bu yollarda taşıma kabiliyetini yüksek temel ve alt yapılar yapmalıyız. Bulduğumuz ocakların verimine jeolojik karakterine dönük eleştiriler tartışmalar yapıyoruz. Malzeme bulamadığımız yerlerde beton yol yapmayı alternatif olarak koyuyoruz"  dedi.

"ALAÇAM`IN SU SORUNU ÇÖZÜLECEK" 

Alaçam`ın içme suyu problemini çözmek için SASKİ`nin çalışmalara başladığını söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Bir başka problem de son iki yılın yansımış ve bugün de hakikaten problem haline gelmiş olan küresel ısınmanın sebep olduğu içme suyu kaynaklarımızdaki sorunlardır. Alaçam`ın içme suyunu temin eden 10`a yakın pompayı 10`ar litre saniye ile çalışsa 100 litre saniye kapasite yapar. Ama Alaçam`ın kullanacağı su 50 litre saniyedir. "ËœBizden önceki ağabeylerimiz hiçbir şey yapmamışlar, etmemişler` diyen felaket tellallığı yapmamak adına söylüyorum. Bakın 10 tane pompa konmuş 100 litre saniye yapar. 100 litre saniyelik bir sistem kurulmuş ama yerin altında 100 litre saniyelik su kalmamış. Düşük kapasite ile çalışıyor. Emme ağzı yukarılarda kalmış. Çünkü su daha aşağılara inmiş. Birçoğunun pompa verimliliği düşmüş. Bir elektrik kesintisinden dolayı da yanmış. Burada sorun aslında önceki yönetimin bu probleme yeteri kadar eğilmemiş olmasıdır. Kısa sürede SASKİ bunların tümünü yenileyecek. Buraya sabit istasyon jeneratör koymayı düşünüyoruz. Elektrik kesildiğinde otomatik devreye giren ve pompalara zarar vermeyecek şekilde maliyetleri de göze alıyoruz. Biz insanımızın hayatının en önemli parçası olan suyun temizliğin her şeyin parçası olan suyun hayatın bir parçası olan suyun, insanımıza asla ve asla bedeli şudur kaç kuruştur şu olmamalıdır. Suyu çok önemsiyoruz"  diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz, Alaçam Ve Yakakent`te İncelemelerde Bulundu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0