SAMSUN

Başkan Yılmaz, Arap Yatırımcılara Samsun'u Anlattı

 
 72
Başkan Yılmaz, Arap Yatırımcılara Samsun'u Anlattı - Samsun'da arazi satın alıp turizme yönelik yatırımlar yapmayı hedefleyen Orta Doğu ülkelerinden bir grup Arap yatırımcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti
Bafra Haber

 |  - Samsun'da arazi satın alıp turizme yönelik yatırımlar yapmayı hedefleyen Orta Doğu ülkelerinden bir grup Arap yatırımcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti

Aralarında Türk yatırımcıların da bulunduğu heyet, turizme yönelik Samsun'un hangi ilçelerine yatırım yapabilecekleri ve ne tür destekler alabilecekleri konusunda Başkan Yılmaz'dan bilgi aldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarete Filistin'in Bala Belediye Başkan Yardımcısı Ammar Abu Ghli, Marmara Şirketi'nin sahibi Katarlı iş adamı Ahmad Yonos, Aza Grup Yetkilisi Hüseyin Suzan ile Serkan Öksüz, Iraklı yatırımcı İbrahim Al Sarabi ile Arap gazeteciler katıldı.

Yakakent ilçesinde arazi satın alıp Arap turizmine yönelik yatırım yapmaya hazırlanan Aza Grup önderliğinde gerçekleşen ziyarette Arap yatırımcılar, Samsun'u çok beğendiklerini ve İstanbul'un kardeşi gibi bir şehirle karşılaştıklarını ifade ettiler

Arap yatırımcılara Samsun'un avantajlarını anlatan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun, Türkiye'nin 30 büyük şehrinden bir tanesi. Hayatın ve yaşamın en kolay, sakin olduğu, kentsel ölçekte yerel yönetim hizmetlerinin geniş olduğu bir şehir. Parası olup İstanbul'da yaşayan birisi, Avrupa'da aradığı ne varsa, nelere sahip ise burada bulabilir, sahip olabilir. Ama İstanbul zor bir şehir. Yaşam kalitesi bakamından sıkıntılı bir şehir. Başlı başına trafik büyük sorun. Samsun ise insanların her istediğine anında ulaşabildiği şehirlerin başında geliyor. Samsun, sağlık, ulaşım, turizm potansiyeli yüksek bir şehir. En uzak ilçemizin en uzak köyünden şehir merkezine 1.5 saatte ulaşabiliyorsunuz. Yaşam kalitesi ve konforu son derece üst seviyede. Anadolu'da bu kadar kolay yaşanabilir, güvenli, rahat ve istediğiniz her şeye en kısa sürede erişebileceğiniz başka bir sahil şehri bulamazsınız" diye konuştu.

Turizme yönelik köylerin fiziki alt yapı sorunlarını büyük oranda çözdüklerini ve köy ekonomilerini geliştirmeye çalıştıklarına da değinen Başkan Yılmaz, "Birkaç sene sonra Avrupa şehirlerinde olduğu gibi köylerde yaşayıp şehirlere çalışmaya gelen insanları göreceksiniz. Şehirlerde olan imkanları köylere de taşıma yönünde yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Köylerde yaşayan insanlara çeşitli destekler vererek oraların ekonomilerini geliştirmeye çalışıyoruz. Bunların meyvelerini iki sene içinde alacağız. Yakakent'in dışında Terme'nin Gölyazı sahillerinde de yatırım yapabilirsiniz. Orada da son derece güzel bir coğrafya ve tabiata sahibiz. Samsun'un neresinde yatırım yaparsanız yapın biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız." Şeklinde konuştu.

"SURİYELİ MÜLTECİLERLE TOPLANTI YAPACAĞIZ"

İç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınıp Samsun'da bulanan 20 bin Irak ve Suriyeli mülteci vatandaşa ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Önümüzdeki günlerde bunlar içinde öğretmen, mühendis, doktor, bilim insanı veya iş adamı varsa bunların isimlerini ve adreslerini Göç İdaresi'nden talep edip bu mültecilerle toplantı yapacağız. Bu süreç içinde mültecilerin hayatlarını iyileştirmeye yönelik nasıl katkılar verebiliriz konusunda onlarla konuşacağız. Bunun dışında 30 Suriyeli aile, sürekli bizim bakımımız altında. Kısacası tüm mülteciler bizim başımızın tacı. Onları seviyoruz. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da bizi sürekli uyarıp tembihleyerek misafirlerimize iyi bakmamızı istiyorlar, iyi ev sahipliği yapmamızı istiyorlar. Bu günler de geçer inşallah" ifadelerini kullandı.

Ziyarette Başkan Yılmaz, Arap heyet ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz, Arap Yatırımcılara Samsun'u Anlattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0