SAMSUN

Başkan Yılmaz, İletişim Fakültesi'nde Ders Verdi

 
 258
Başkan Yılmaz, İletişim Fakültesi'nde Ders Verdi - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil İletişim Fakültesi öğrencilerinin "siyasal iletişim" dersine giren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Lütfen iletişim özürlü olmayın
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil İletişim Fakültesi öğrencilerinin "siyasal iletişim" dersine giren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Lütfen iletişim özürlü olmayın

İnsanın gözüne bakarak yüreğinizden konuşun. Sürekli birbirinizi sevin ve iletişim kurmaya çalışın" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil İletişim Fakültesi öğrencilerine "siyasal iletişim" dersi verdi. Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan OMÜ Ali Fuat Başgil İletişim Fakültesi'nde öğrenim gören 3. sınıf öğrencilerine "siyasal iletişim" dersi veren Başkan Yılmaz, tecrübelerini onlarla paylaştı. Kendi hayatından anekdotlar anlatan Başkan Yılmaz, öğrencilerle hem tecrübelerini paylaştı hem de hayat dersi verdi.

"İLETİŞİM ÖZÜRLÜ OLMAYIN"

"İletişimi sadece medya sektöründen ibaret olarak görmeyin" diyerek dersine başlayan Yılmaz, "Sizin bir kere iletişim özürlü olmamanız lazım. Çünkü ben bu yaşıma geldim. Ne zaman iletişim kabiliyetimiz kullanamadığım bir sınav oldu ise orada kaldım. Başaramadım yani orada. Her konuda her zaman iletişim yoluna gitmek gerekiyor. Karşılaştığınız güçlükler de asla sizi yolunuzdan hiçbir zaman döndürmesin" diye konuştu.

"MEDYADA İLETİŞİMDE ALGI YÖNETİMİ YAPILIYOR"

Konuşmasında emek vermeden, çile çekmeden, alın teri dökmeden ve iletişim kurmadan hiçbir hedefe ulaşılamayacağını kaydeden Başkan Yılmaz, emek verilirse, çaba gösterilirse hedefe ulaşılacağını söyledi. Türkiye'de iletişimin hak ettiği yerde olmadığını da belirten Yılmaz, "Maalesef ülkemizde menfaat zinciri var. Medyada iletişimde algı yönetimi yapılıyor. Sosyal medya televizyon haberciliğinden daha etkili hale geldi. Sizler bu sektörün içerisinde yer alacaksınız. Onun için daima doğru iletişim içerisinde olun. Çünkü herkesi her zaman kandıramazsınız" ifadelerini kullandı.

"HER ŞEHRİN BİR RUHU VAR"

Siyasal iletişimde de kendi görev alanı ile ilgili örnekler veren Yılmaz, şehirde sorumluluk alan insanların şehirle bütünleşmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Bir şehir, kendine ait hissetmediğine esrarını açmaz. O şehri tanıyamazsınız. Ruhuna nüfuz edemezsiniz. Her şehrin bir ruhu var. Onu bazen içinde yaşayan insanlar, bazen bir çınar ağacı, belki bir şahıs, bir eser oluşturur" şeklinde konuştu.

"İŞİNİZİ ADAM GİBİ YAPMANIN HUZURU İÇİNDE OLUN"

Seçim öncesindeki vaatlere de değinen Yılmaz şöyle devam etti: "Siyaset umudun satın alınmasıdır. Siyaset yapan kişi asla şunu yapamaz: Beni seçin ama benden bir şey beklemeyin. 'Benden iyisi yok yinede siz seçin' demekle de asla kendini seçtiremez. Başkasının yapamayacağı şeyleri vaat ederek bir umut yaratması gerekir. Ama umut satın alırken yapamayacağınız şeylerin de sözünü asla vermemek gerekir. İnsanlar sizden olmayacak şeyleri vaat edip siz de onlara olmayacak şeylerin vaadini verirseniz işte hatanın en büyüğünü yapmışsınız demektir. İsterseniz bir daha seçilmeyin ama görev yaptığınız dönemde işinizi adam gibi yapmanın huzuru içinde olun."

"SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇINMAYIN"

Programda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Başkan Yılmaz, bütün öğrencilere kapılarının açık olduğunu, hepsinin düzenleyeceği programlara destek olmaya hazır olduklarını belirterek, tüm öğrencileri sosyal faaliyetlere katılmaya ve öğrenci topluluklarında sorumluluk almaya davet etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz, İletişim Fakültesi'nde Ders Verdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0