SAMSUN

Başkan Yılmaz: "Meydanlar Katlanarak Büyüyor"

 
 124
Başkan Yılmaz: "Meydanlar Katlanarak Büyüyor" - Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunmasının 13
Bafra Haber

 |  - Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunmasının 13

gününde de 10 binlerce Samsunlu Cumhuriyet Meydanı'nı boş bırakmadı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunmasının ardından Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan darbe karşıtı vatandaşların demokrasi nöbeti 13. gününe girdi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 7'den 77'ye tüm vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla darbe girişimini protesto etti. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, "Şehitler ölmez Vatan bölünmez", "Dik dur eğilme Samsun seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde slogan attı. Demokrasi nöbetine binlerce vatandaşın yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Yeşilyurt Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Başkan Yılmaz: "Meydanlar her geçen gün artıyor"

Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetine devam eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu coşku, demokrasi bilincinin ne derece yükseldiğini gösteren bu duruş. Giderek daha katılımcı daha fazla insanın iştiraki ile katlanarak büyüyor. Dün akşamdan bundan daha az, yarın daha kalabalık olacak. Türk halkı demokrasi bilincini her gün katlayarak yükseltiyor. Halkımız bir daha böyle bir olayla karşılaştığında ne derece bir güç olduğunu, böyle bir olaya bir daha aklından geçirebilecek unsurların geçirmemesini sağlayacak bir duruşu, kalın çizgilerle demokrasi tarihimize yazıyorlar. Rabbim milletimizin bu ferasetine nazar değdirmesin. Her kesinden buraya katılan hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Demokrasiye sahip çıkan vatandaşlar ise Fethullah Gülen ve FETÖ üyesi teröristler için idam istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve devletin arkasında olduklarını söyleyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı söyleyene kadar meydanlarda kalacaklarını ifade ettiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz: "Meydanlar Katlanarak Büyüyor" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0