SAMSUN

Başkan Yılmaz: "Oflayıp Puflamak Yok, Koşacağız"

 
 1255
Başkan Yılmaz: "Oflayıp Puflamak Yok, Koşacağız" - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 1 Kasım`da yapılacak olan seçimler için partisinin teşkilat üyelerine seslenerek, "Oflamak, puflamak yok, hep birlikte koşacağız
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 1 Kasım`da yapılacak olan seçimler için partisinin teşkilat üyelerine seslenerek, "Oflamak, puflamak yok, hep birlikte koşacağız

Koşmuyorsak "˜bu iş bizim işimiz değil` diyeceğiz ve kenara çekileceğiz" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı 62. İl Danışma Meclisi Toplantısı`nı Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi`nde düzenledi. Yapılan toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan, Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları ve parti üyeleri katıldı.

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel`in açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, parti üyelerine seslenerek, 1 Kasım`da yapılacak olan seçimler için çok çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.

"GEÇEN SEÇİMDE BİR HATA YAPTIK"

7 Haziran seçimlerinde vatandaşlara yaptıklarını anlatarak hata ettiklerini, 1 Kasım seçimlerinde de yeni şeylerin vaat edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Bir koalisyonun bakanı kendisine bağlı olmayan bir belediyenin belediye başkanını ziyaret etme ihtiyacı bile duymuyor. Şu anda bize bağlı olmayan birçok belediyeyi inanıyorum ki bakanlarımız havaalanına indikleri zaman önce valiye sonra da belediyeyi ziyaret ediyorlar. Ondan sonra da ilgili kurum ve kuruluşlara gidiyorlar. Onun için 1 Kasım seçimleri için şapkamızı önümüze koyacağız ve 7 Haziran seçimlerinin tekrarı ile ilgili bu süreçte canımızı dişimize takacağız. Ceketimizi çıkartacağız, ayağımıza çizmeleri giyeceğiz. Ben eğer en önünüzde değil isem, beni arayacaksınız. Bana "˜başkanım sen yoksun, burada ol` diyeceksiniz. Gece-gündüz koşacağız. Türkiye`nin son şanslarından biri bu seçimdir. Allah göstermesin 1 Kasım`da da yine bir koalisyona mecbur kaldığımız takdirde o edebiyatları bırakın, "˜Türkiye koalisyona alışmalı, koalisyon o kadar öcü değil, koalisyondan niye bu kadar korkuluyor?` diye. Gelsinler bana anlatsınlar. Bırakın koalisyonu tek başına iktidarda dahi biz bürokratik oligarşi ile mücadele ediyoruz. Tek başına iktidarda dahi birçok şeyimizi çözmekte mevcut anayasal zorunluluklar ve anayasal perspektiften baktığınız zaman işlerimizi yapmakta güçlük çektiğimiz işler var. Biz bu şansı çok iyi kullanmalıyız. Seçim demek, geleceğin vaat edilmesi demek. Geçen seçimde bir hata yaptık. 13-14 senede yaptıklarımızı anlattık. Onun için yeni şeyleri vaat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"YENİ ŞEYLER VAAT EDEN BİR PARTİNİN NEFERLERİ GİBİ SOKAKLARA ÇIKALIM"

Seçimlere 2 aylık bir sürecin kaldığını belirten Başkan Yılmaz, "Yeni iktidara gelecek, yeni şeyler vaat eden bir partinin neferleri gibi sokaklara çıkalım. Bunu bir ağabeyiniz olarak söylüyorum. Bir kere gelecek vaat edeceğiz. Yaptıklarımız ile öğünmeyeceğiz. 15 ayda 340 kilometre köylere beton asfalt yol yaptık. 220 tane köyün içini kasabalaştırdık. 200 milyon TL para harcadık. SASKİ olarak da 50 milyon TL harcadık. Bizim muhalefetin işi kolay. Bizim muhalefetin vaat etme işi de kolay. Bizim işimiz niye zor biliyor musunuz? Biz o kadar iş yapmışız ki, biz yeni bir şey vaat ederken, "˜bu senin yaptığın işlerin yanında çok önemli değil ki. Sen bunu önemli bir şeymiş gibi söylüyorsun` derlerse ne diyeceğiz. Onun için biz hep daha büyüğünü yapma yönünde mecburiyet konumuna düşmüşüz. Ama bir tuvalet ve bir bekçi kulübesi bile yapmamış olan bir muhalefet partisi gelir köylere bekara hanım boşar gibi güzel şeyler söyler. Onların öyle bir avantajı var. Bizim de bu ülkede yaptığımız hizmetleri asla başa vurmayacak şekilde ifade etme gibi bir şansımız var. Önümüzde 2 aylık bir süreç var. Çok önemli bir sürece geldik. Yorulduk ama ülkeye hizmet etmek, yurt hizmeti yapma yönünde ve yolunda yola çıkmış insanların yorulduk demeye şansları yok. Ben bir gün akşam eve gittiğimde "˜of puf` ettim. Eşim bana "˜ne oflayıp pufluyorsun` dedi. Ben de ona "˜bu iş beni öldürdü, yaşlandım, zorlanıyorum artık` dedim. O da bana "˜kimse seni zorlamadı bu işlere, sen isteyerek belediye başkanı oldun` dedi. Hiç birimizi birileri silah tehdidi ile getirip de buralara oturtturmadı. Buna ben de dahil. Oflamak puflamak yok, koşacağız. Koşmuyorsak "˜bu iş bizim işimiz değil` diyeceğiz ve kenara çekileceğiz. Arkadaşlar 2 ayda ölmeyiz" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz: "Oflayıp Puflamak Yok, Koşacağız" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0