GÜNDEM

Samsun, Enerji Ve Su Zengini Samsun, 4 Tane Hidroelektrik Santraliyle Enerji, Kızılırmak Ve Yeşilırmak Nehirlerinin Denize Döküldüğü İl Olmasıyla Da Su Zengini

 
 451
Samsun, Enerji Ve Su Zengini Samsun, 4 Tane Hidroelektrik Santraliyle Enerji,Kızılırmak Ve Yeşilırmak Nehirlerinin Denize Döküldüğü İl Olmasıyla Da Su Zengini - Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ili olan Samsun, enerji ve su zenginliğiyle dikkat çekiyor.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ili olan Samsun, enerji ve su zenginliğiyle dikkat çekiyor.

Bafra ve Çarşamba ovalarıyla tarım, 3 tane sanayi bölgesiyle de sanayi kenti olan Samsun, Kızılırmak ve Yeşilırmak gibi Türkiye'nin en büyük nehirlerinin denize döküldüğü il olmasıyla su, 4 tane hidroelektrik(HES) santraliyle de enerji zengini. Kızılırmak Nehri üzerinde Bafra'da kurulu bulunan Altınkaya Barajı HES 1 milyar 632 milyon kilovat saat/yıl, Derbent HES 257 milyon kilovat saat/yıl, Yeşilırmak üzerinde Ayvacık ilçesi sınırlarında bulunan Hasan Uğurlu HES 1 milyar 217 milyon kilovat saat/yıl, Suat Uğurlu HES ise 350 milyon kilovat saat/yıl elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip. Yılda toplam 3456 milyar kilovat saat enerji üretim kapasitesi olan 4 hidroelektrik santrali bulunan Samsun'da, yılda 1 milyar 812 (2006 yılı) milyon kilovat saat enerji tüketiliyor.
Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak ile debisinin fazlalığıyla geçtiği yerlere hayat veren Yeşilırmak, Samsun'dan Karadeniz'e dökülüyor. Bu iki nehrin dışında birçok küçük ırmak bulunan Samsun, enerji ve su zengini il konumunda. Su zengini olan Samsun'da Bafra ve Çarşamba ovalarının sulama projelerinin ise ödenek yetersizliğinden yıllardır tamamlanamaması ise eleştirilere yol açıyor.
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun, Enerji Ve Su Zengini Samsun, 4 Tane Hidroelektrik Santraliyle Enerji, Kızılırmak Ve Yeşilırmak Nehirlerinin Denize Döküldüğü İl Olmasıyla Da Su Zengini içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0