SAMSUN

Başkan Yılmaz: "İlçeleri Tarımla İhya Edeceğiz"

 
 413
Başkan Yılmaz: "İlçeleri Tarımla İhya Edeceğiz" - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında ilçelerde devam eden kırsal kalkınma toplantılarına Vezirköprü ve Havza ilçelerinde devam edildi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında ilçelerde devam eden kırsal kalkınma toplantılarına Vezirköprü ve Havza ilçelerinde devam edildi

Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Turizmle ilgili 2 yıllık eylem planı çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi sıra tarımda. 3 yıllık eylem planı hazırladık. İlçelerimizi tarım ve hayvancılıkla ihya edeceğiz. Size şunun sözünü açık yüreklilikle veriyorum. 3 sene içerisinde ilçelerin çehresi değişecek" dedi.

"İLÇELERİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK"

Turizmle ilgili 2 yıllık eylem planı çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yılmaz, "Şimdi sıra tarımda. Kırsal kalkınma projeleri üreterek 3 yıl içerisinde neler yapabiliriz, köy ekonomisine ne gibi katkılar sunabiliriz, bunları konuşmak ve kendimize ödev almak için buradayız. Olabilecek mantıklı işleri bizim önümüze bir ödev olarak koyun. Siz bizim öğretmenimizsiniz. Siz bize ödev vereceksiniz, biz de sizin hizmetinizde bu ihtiyaçların gereğini yerine getireceğiz. Tırnaklarıyla hayata tutunmuş, çocukluğundan beri rençperlikle uğraşan, hayatını rençperlikle kazanan sizler buradasınız. O bakımdan bütün arkadaşlarımın burada sahip olduğu birikimlerinin değerini ben çok iyi biliyorum. Bu açıdan da hepinizin konuşmasını istiyorum. Burada önümüzdeki 3 sene içinde gözümüzü kestirdiklerimizi not alacağız. O bakımdan bütün arkadaşlarımın burada sahip olduğu birikimlerinin değerini ben çok iyi biliyorum. Bu açıdan da hepinizin konuşmasını istiyorum. Burada önümüzdeki 3 sene içinde gözümüzü kestirdiklerimizi not alacağız. 3 yıllık eylem planı hazırlayacağız. İlçelerimizi tarım ve hayvancılıkla ihya edeceğiz. Size şunun sözünü açık yüreklilikle veriyorum. 3 sene içerisinde ilçelerin çehresi değişecek" diye konuştu.

KAYMAKAM: "İŞİN HAVASINDAYIZ"

Toplantıya katılan Havza Kaymakamı, Vezirköprü Kaymakam Vekili Alper Tanrısever ise, Türk milletinin inat bir yapısı olduğunu belirterek, "Halen daha dedelerimizin yaptığı tarımsal uygulamaların aynısını yapıyoruz. Farklı olan tek şey traktörlerimiz. Vezirköprü'deki traktör sayısı Yunanistan'daki traktör sayısından fazla imiş. Maalesef durum böyle. Çünkü biz işin havasındayız. Tarım ile ilgili konuşacağımız çok şey varken inatla işin havasına odaklanıyoruz. Kırsal kalkınmanın verdiği birçok destekler var. Bu desteği babanız bile vermez. Sizlerden bu toplantıları ciddiye almanızı temenni ediyorum. Bizim her mahalleden birini zengin etmemiz gerekiyor. O kişiye nasıl tarım yapılacağını, hayvancılık konusunda bilinmesi gerekenleri öğretelim. Çünkü biz kopyacıyız. Gördüğümüzü hemen uygularız" şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığındaki toplantıya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Sefer Arlı ve Mustafa Yurt, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, Vezirköprü Kaymakam Vekili Alper Tanrısever, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, daire amirleri ve çiftçiler katıldı. Konuşmaların ardından Yılmaz ve beraberindekiler çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Vezirköprü ilçesinde yapılan kırsal kalkınma toplantısının ardından Başkan Yılmaz Havza ilçesine geçerek burada da Havza ve Ladik ilçelerinden gelen çiftçilerle bir araya geldi. Havza'daki kırsal kalkınma toplantısına Ladik kaymakama Mustafa Temiz de katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz: "İlçeleri Tarımla İhya Edeceğiz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0