SAMSUN

Başkan Yılmaz: "Raylı Sistem Atakum'u Samsun'un Yeni Yüzü Yaptı"

 
 750
Başkan Yılmaz: "Raylı SistemAtakum'u Samsun'un Yeni Yüzü Yaptı" - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin Atakum'u Samsun'un vizyonu ve yeni yüzü yaptığını belirterek, ilçedeki sel sorununu çözmek için 1 yılda 30 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin Atakum'u Samsun'un vizyonu ve yeni yüzü yaptığını belirterek, ilçedeki sel sorununu çözmek için 1 yılda 30 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) ve Ordulular Sevgi Derneği Atakum Temsilciliği'ni ziyaret etti. Başkan Yılmaz'ın ilk durağı olan KADEF ziyaretinde Yılmaz'a AK Parti Kavak İlçe Başkanı Üzeyir Başkaya ve Belediye Başkan Adayı İbrahim Sarıcaoğlu da eşlik etti.

49 derneği çatısı altında barındıran Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Genel Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, ziyaret sırasında yaptığı kısa konuşmada, "Başkanımız sözünü tutan bir insandır. Biz de bu tür insanları seviyoruz. O nedenle seçimde sayın başkanımızın arkasında ve destekçisiyiz" diye konuştu.

Başkan Yılmaz da yaptığı konuşmada, "Belli bir kültürü paylaşan, hemşericilik dayanışmasıyla, kültürel gelenek ve görenekleri yaşatmaya çalışan, bunun için dernekler kurup federasyon çatısı altında toplanan, başına da değerli hocamızı getirmenizi takdirle karşılıyorum. Bunu bütün içtenliğim ile söylüyorum. Kavaklılık, Çarşambalılık, Vezirköprülülük gibi dayanışma içerikli ve kültürel bağların korunması ve yaşatılmasına yönelik dernekler kurulmasını son derece faydalı görüyorum. Çünkü hepimizin tarihi süreçte farklı kültürel gelenek ve göreneklerimiz var. Düğünlerimizden adetlerimize, yemeklerimizden kıyafetlerimize kadar küçük ayrıntılarla birbirimizden ayrılıyoruz, farklılaşıyoruz. Bunlar bir şehrin ve ülkenin toplumsal rengi, kültürel zenginliğidir. Bunlar bir çeyiz sandığına konup 20 sene sonra açılıp bir mendil parçasını oraya koyan kişinin Hakkın rahmetine kavuştuğunu hatırlayıp buram buram koklamak gibidir. Bu geleneklerimiz de bunun gibi korunmalı ve yaşatılmalıdır" diye konuştu.

"BURAYA SİYASETÇİ SIFATIMLA OY İSTEMEYE, PROPAGANDA YAPMAYA GELMEDİM"

Gelişmiş batı toplumlarında korunup yaşatılan bu eski geleneklerin, paha biçilmez bir değer gibi göründüğünü dile getiren Başkan Yılmaz, "Bizim ülkemizde ise hemşericilik biraz başka türlü rekabetler için de kullandırılmaya çalışılıyor. Bu başka türlü rekabetlerden kaçınmak lazım. Tarafları incitebilir. Her ilçedeki hemşericiliğin kendine has güzellikleri ve özellikleri var. Herkes güzelliğini kaybetti de sadece falan hemşericilik kaldı gözüyle bakamayız. Konuya böyle bir hoşgörü ile bakarsanız başkalarını da incitmez, ötekileştirmezsiniz. Samsun, bütün ilçelerindeki doğal ve kültürel güzellikleri ve toplumsal zenginliği ile çok güzel. Biz iç içe geçip adeta etle tırnak olmuşuz. Olaya böyle bakmalıyız. Buraya seçim öncesinde gelmek istemedim. Hatta Sayın Genel Başkan'a 'seçim öncesinde davet etme' dedim. 'Seçimden sonra ziyarete geleyim' dedim. Seçim önü olunca insan yüzüne maske takıp da geziyor gibi geliyor bana. Ama ısrar edilince 'geleyim' dedim. Ama buraya siyasetçi sıfatımla oy istemeye, propaganda yapmaya gelmedim. Bütün samimiyetimle söylüyorum. Böyle düşünürseniz de çok üzülürüm. Sizin beni sevdiğinizi, benim de sizleri sevdiğimi düşünerek, birlikte özlem gidermek için geldim" şeklinde konuştu.

"RAYLI SİSTEM ATAKUM'U SAMSUN'UN YENİ YÜZÜ YAPTI"

Başkan Yılmaz, KADEF'ten sonra ziyaret Ordu Sevenler Derneği Atakum Şubesi'nde de önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Biz şuralılık buralılıkla zaman kaybetmemeliyiz. O zaman içimize fitne fesat girer ki bu da bazı unsurların ekmeğine yağ sürmek olur. Zaten bunu çok da iyi kullanıyorlar. Seçime giren süre içinde de atılan zehirli tohumlar bunlardır. İlçe belediyeleri, konjonktür ve ekonomik mali disiplin gereği büyük projeler, imalatlar, değişim ve dönüşümler, bulvarlar, büyük inşaat projeleri, büyük alt yapı, turizm, kültür sanat yatırımları yapamaz. Ama şunu yapabilir. Beraber çalıştığı Büyükşehir Belediyesi'ne projeler getirip yapacağı planlama ile ilgili destek ister" ifadelerini kullandı.

Raylı sistemi Atakum'a üniversite ile şehir arasında ulaşım problemi var diye yapmadıklarını belirten Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bugün için yok ama gelecekte ulaşım problemi olacağını gördük. Gelecekte olacak ulaşım problemini gidermeye yönelik projeye raylı sistemle başlamayabilirdik. Metrobüs de koyabilirdik. Böylesine büyük bir projeye kaynak bulma ve yönetme kabiliyetini gösterelim, Atakum'a farklı ve özel bir vizyon kazandıralım istedik. Bunu biz yapardık çünkü yatırımcı bir kuruluştan geliyoruz. 10 sene önce yapılacak işi 10 yıl önce yapalım, bu alt yapı var bizde deyip 120 milyon euroluk projeyi Atakum'a kazandırdık. Raylı sistem yatırımı, tahmin ettiğim gibi Atakum'u Samsun'un vizyonu, yeni yüzü yaptı. Atakum'un nüfusu 80 binden 150 bine çıktı. 16 trenle günlük 30 bin yolcu taşıma kapasitesi ile başladığımız seferlerde bu gün 5 tren ilave ile günde 57 bin yolcu taşıyoruz. İşte raylı sistem, büyük riskler alarak çıktığımız yolda Atakum'da büyük düşünmenin bir başarı öyküsüdür. Raylı sistem, Atakum'u başka bir Atakum yaptı. Raylı sistem, ilçeye değer katan, herkesi kazandıran bir itici güç oldu. Önümüzdeki dönem içinde de havaalanına ve Taflan'a kadar uzatmanı yollarını arıyoruz. Önce metrobüs hattı ile işe başlayıp sonra da raylı sisteme dönüştüreceğiz."

"SEL KORKUSU YAŞAMAMAK İÇİN GECE-GÜNDÜZ YATIRIM YAPIYORUZ"

Atakum'da önümüzdeki dönemde en büyük projelerinin seçim falan demeyip çalışmalarına devam ettikleri, Bandırma Vapuru-Yörükler Kuş Cenneti arasındaki 50 kilometrelik turistik sahil yolu olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Bir tur otobüsüne binecek turistleri 2.5 saatlik zaman diliminde güzergah üzerinde oluşturacağımız tesislerimizi doya doya gezdireceğimiz bir turizm gerdanlığı inşa ediyoruz. Tüm engellere rağmen kararlı bir şekilde yapıyoruz. Çünkü bunu şehrin geleceği adına yapıyoruz. Bu da Atakum'a raylı sistemin ardından ikinci bir değer ve vizyon katacak" açıklamasında bulundu.

"Atakum'u her yağmur yağdığında dünya başımıza yıkılacak korkusundan kurtarmak için gece-gündüz yatırım yapıyoruz" ifadesini kullanan Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Derelerin 3-4 km yukarısına barajlar yaptık. Bunların her biri 1 milyon TL civarında. Bunun yanında SASKİ, 1 yılda 30 milyon TL para harcadı. Bütün kaynaklarımızı zorlayıp bu yatırımı gerçekleştirdik. Bu yatırımları nasıl yapıyoruz? Gömü bulmadık. Bu yatırımları kaynaklarımızı doğru planlayarak, iyi yöneterek yapıyoruz. Bunları iş bilmenin avantajı ile tıkır tıkır hayata geçiriyoruz. Çünkü biz güçlü bir ekibiz. İş yapmak hevesiyle doludizgin koşuyoruz."

"BEN BÜYÜK AMELE, İSHAK BEY DE KÜÇÜK AMELE"

30 Mart'ta yapılacak seçimlerin, nihayetinde belediye başkanlığı seçimi olduğuna değinen Başkan Yılmaz sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bu seçimin önemini şöyle değerlendiriyorum: Doktora gitmeden önce hastalığınızla ilgili hangi doktora gideceğinizi, davalık bir işiniz varsa en iyi avukatın kim olacağını, işe eleman alacağınız zaman kimden verim sağlayacağınızı araştırıyoruz. O zaman çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak, ilçemizin sorunlarını çözecek belediye başkanı da böyle önemlidir. Seçilip kötü yönetirse ilçenin basiretini 5 yıl boyunca bağlıyor. İyi yönetirse, çalışırsa da ilçeyi bir üst statüye taşıyor. Seçimde hangi adaya oy vereceğinize karar vermek için partisine değil, iş üretme, sorun çözme, söylediklerini yapabilme kabiliyeti olup olmadığına bakmalısınız. Dürüstlük, asalet ve terbiye, herkeste olması lazım. Biz belediyemize imam almıyoruz. Biz ne istiyoruz. İlçelerde iş yapacak, sorun çözecek, halkı her yönüyle geleceğe taşıyacak başkan alıyoruz. Seçeceğimiz başkan da bu özelliklere sahip olmalı. Bu kriterlere bakmalıyız. Bunun yanında bir realite de var. O da belediye başkanı iktidar partisinden değilse işlerin yürümemesidir. Partisel oyunu milletvekilliği seçiminde kullanalım. Ama 30 Mart'ta bizi geleceğe taşıyacak adaya oy verelim. Belediye başkanlığı ağalık yeri değildir. Öyle önemli bir konumu da yoktur. Belediye başkanlığı hizmetkarlıktır. Elini taşı altına koyup bütün gücüyle çalışmaktır. Onun için ilçe belediye başkanı iktidar partisiyle aynı olmalı ki ilçeyi kalkındırsın. Aksi halde çok zor. Biz bu şehre kendimizi adamış insanlarız. Gece-gündüz şehirle yatıp şehirle kalkıyoruz. Benim de işimi kolaylaştırmış olursunuz. İshak Bey ile iyi bir ikili oluruz diye düşünüyorum. Senkron probleminin ortadan kalkması lazım. İlçe belediye başkanı ile büyükşehir belediye başkanının aynı senkronda olması lazım. Siyasi angajmanın üst düzey olduğu bir ilçedeyiz. Ama Atakum için tarihi bir fırsat yaklaşıyor. Bunu değerlendirmek, halkımızın elinde. Sonuçta belediye başkanı seçilecek. Daha doğrusu amele seçilecek. Ben büyük amele, İshak bey de küçük amele olup gece gündüz çalışmak istiyoruz. Böyle çalışmak için bu işlere talibiz."

Dernek ziyaretine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İl Başkanı Fuat Köktaş, Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, Atakum Belediye Başkan Adayı İshak Taşçı katılırken, programa Dernek Başkanı Hasab Varol ile dernek üyeleri ile vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz: "Raylı Sistem Atakum'u Samsun'un Yeni Yüzü Yaptı" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0