SAMSUN

Baykal: "Bu Yanlış Bir Politikadır"

 
 138
Baykal: "Bu Yanlış Bir Politikadır" - Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan olaylara değinerek, "Sen külhanbeylik yapacaksın diye bunlar olur mu? Bundan dolayı Türkiye büyük bedel ödüyor
Bafra Haber

 |  - Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan olaylara değinerek, "Sen külhanbeylik yapacaksın diye bunlar olur mu? Bundan dolayı Türkiye büyük bedel ödüyor

Türkiye'nin sözü yerde kalıyor. Ülkenin itibarı kalmıyor. Bu yanlış bir politikadır" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum süreci hakkında toplantılara katılmak için geldiği Samsun'da önce İstiklal Caddesi esnafını gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. Baykal, sonrasında vatandaşlara hitap edeceği düğün salonuna giderek 16 Nisan referandumu hakkında konuşma gerçekleştirdi.

"Nusaybin'i kurtarmak için 74 şehit verdik, değer mi?"

Barış süreci sonrasında yaşanan olayların ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen şehit olayları hakkında konuşan ve sürecin yanlış değerlendirildiğini söyleyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "15 yılda çok büyük yanlışlar yapıldı. PKK ile ilişkilerini iyi kurabildin mi? Bana mektup yazdı. 'Birlikte bir çözüm süreci başlatalım' diye. 'Çok tehlikeli bir yola girersin, çok yanlış olur, Türkiye'nin başını felakete sokarsın, benim destek vermem söz konusu bile değil ama sen de bunu yapma' dedim. Yaptı. Ne oldu? Bunlar 2008-2009'da olan işler. Türkiye PKK'yı muhatap aldı. Mücadele edeceği yerde müzakere yaptı. Oslo'da anlaşma yaptı. O anlaşmayı yapmak için Türkiye'nin Güneydoğu'sunu teslim etti, askere talimat verdi. Askere 'silah doğrultmayın' dedi. Onlar silah, cephane her şeyi orada yerleştirdiler. Tünelleri, köprüleri kazdılar. Mayınları yerleştirdiler. Orayı bir savunma mekanı haline getirdiler. 6 yıldır bir isyan çıkarma planı yaptılar. Ama orada yaşayan yerli insanlar onlara (teröristlere) kesinlikle yüz vermedi. Onları oradan çıkartmak için yüzlerce şehit verdik. Vermeye de devam ediyoruz. Sadece Nusaybin'i onların elinden alabilmek için 74 evladımızı şehit verdik orada. Sadece Nusaybin'i kurtarmak için. Değer mi? Bu hata değil mi bu büyük bir yanlış değil mi?" dedi.

2010 seçimlerinin 15 Temmuz'a etkisi olduğunu iddia eden Deniz Baykal, "2010 referandumunda 'evet'i aldılar. Sonra HSYK FETÖ'nün eline geçti. O zamanlar beraberlerdi. Onlarda önce devleti, sonra yargıyı, güvenlik güçlerini ve sonra da 15 Temmuz'da darbe oldu. Eğer, 2010 referandumunda bu millet, 'hayır' demiş olsaydı 15 Temmuz 2016'da o darbe olamazdı. Darbenin yolunu açan o referandum oldu" diye konuştu.

"Sen külhanbeylik yapacaksın diye bunlar olur mu?"

Türkiye'nin ve AK Partili siyasetçilerin Hollanda ile yaşanan olaylar için yaptığı davranışları ve sözleri eleştiren ve yeni iddialarda bulunan Baykal sözlerini şöyle tamamladı:

"'Yurt dışında bizleri konuşturmayanlara savaş açacağız' diye bir laf söylediler. Hepimizin canı sıkıldı. Bakanlarımız sınır dışı ediliyor. Dışişleri bakanımızın uçağının inmesine izin verilmiyor. Türkiye'ye karşı çok ağır bir muamele yapılıyor. İşi araştırınca işaretin daha önceden bize verildiğini görüyoruz. 'Bu iş cumartesi günü oluyor. Çarşamba günü seçim var. Seçimde Türkiye'yi istismar etmek isteyen ırkçı bir parti var. 'Aman siz onların ağzına malzeme vermeyin. Siz şu seçimden sonra gelin' demişler. Başbakan bunu söyledi. Şimdi arkadaş adamlara 3 gün sonra gitsen ne olacak. Orada hır çıkartıp, husumet, düşmanlık oluşturup oy toplayacağını mı zannediyorsun. Sen oy toplayacağım diye bu işi yapıyorsun, onun bedelini vatandaş ödüyor. Hollanda'da 465 bin Türk var. İşlerinde huzursuz oluyorlar. Vatandaşlarımız orada kendini tedirgin hissediyor. Hedef gösteriyorsun oradaki insanları. Ve Türkiye'ye gelecek olan milyonluk turist kafileleri birbiri ardına iptal ediyorlar gezileri. Antalya'daki otellerdeki rezervasyonların yarısı iptal edilmiş durumda. Sen külhanbeylik yapacaksın diye bunlar olur mu? Bundan dolayı Türkiye büyük bedel ödüyor. Türkiye'nin sözü yerde kalıyor. Ülkenin itibarı kalmıyor. Bu yanlış bir politikadır."

Toplantıya, ayrıca CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin, CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz ve çok sayıda partili katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Baykal: "Bu Yanlış Bir Politikadır" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0