SAMSUN

Bebek Bekleyen Çiftlerin 'Mefruşat Kursu'na İlgisi

 
 134
Bebek Bekleyen Çiftlerin 'Mefruşat Kursu'na İlgisi - İlkadım Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılan mefruşat kursu, yeni evlenen ve çocuk bekleyen çiftlerin uğrak mekanı oldu
Bafra Haber

 |  - İlkadım Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılan mefruşat kursu, yeni evlenen ve çocuk bekleyen çiftlerin uğrak mekanı oldu

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve İlkadım İlçesi Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan mefruşat kursunda yapılan bebek seti, yeni evlenen ve çocuk bekleyen çiftlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İlkadım Kültür Merkezi'nde bayanların yaptıkları bebek çeyizleri büyük ilgi topluyor. Bayanların ürettikleri bebek kundakları, tulumları, patikleri, alt açma bezleri ve battaniyeleri gören çiftler kursu ziyaret ederek sipariş veriyor.

Mefruşat Kursu eğitmeni Gülsen Hoşhan'ın nezaretinde kurs gören bayanlar evde arta kalan vakitlerini değerlendirerek hem meslek öğreniyor, hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Kılıç dede Mahallesi Yunus Emre Sokak Samsun Adliyesi karşısı Bor Konutları altında bulunan kültür merkezinde eğitim gören kursiyerler, bebek kundakları, tulumları, patikleri, alt açma bezleri ve battaniyeleri yaparak ilgililerin beğenisine sunuyor. Bayanların meslek öğrenmenin yanı sıra becerileriyle ürettikleri yeni doğan bebek setini görenler vazgeçemiyor.

"BAYANLARIMIZI KUTLUYORUM"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bayanlarımıza yönelik açmış olduğumuz mefruşat kursumuzda yetenekleriyle ortaya çıkarmış oldukları ürünlerle aile ve ülke ekonomine katkıda bulunuyorlar. Halk Eğitim Merkezimiz ve Belediyemiz işbirliği ile ev hanımlarına, öğrencilere ve meslek öğrenmek isteyen herkese yönelik hazırlanan bu tür kurslarımızda insanlarımıza mesleki vasıf kazandırıyor, onları üretebilir hale getiriyoruz. Yoğun ilgi gören mefruşat kursumuzda eğitim görerek üretebilir hale gelerek yeni doğan bebek seti yapan bayanlarımızın bu çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Bayanlarımız bu kurslarımızda ev işlerinden arta kalan vakitlerinde meslek öğrenip, öğrendiklerini kazanca dönüştürüyor. Bu tür kurslarımız aile huzurunun tesisinde önemli bir görevi yerine getiriyor. Bu manada mesleki ve el sanatları kurs sayılarında artış sağlayarak, daha kaliteli verimli kursların düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği vermekteyiz" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bebek Bekleyen Çiftlerin 'Mefruşat Kursu'na İlgisi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0