GÜNDEM

Bedestende İmece Usulü İftarı Geleneği

 
 767
Bedestende İmece Usulü İftarı Geleneği - Bafra'nın en eski işyeri ve alışveriş yeri olan Bedesten Aralığında esnaflar 5 yıldır geleneksel hale gelen iftar yemeğinde buluştular.
Bafra Haber

 |  - Bafra'nın en eski işyeri ve alışveriş yeri olan Bedesten Aralığında esnaflar 5 yıldır geleneksel hale gelen iftar yemeğinde buluştular.

Bafra`nın en eski alışveriş arastası olma özelliğini elinde bulunduran Bafra Bedesten 3. Aralık Esnafları 5yıldır geleneksel olarak tertip edilen iftar yemeği bu yılda arasta esnafının aileleri ile birlikte Bafra Bedesten Aralığında gerçekleştirilen toplu iftar yemeğinde Bafra imece kültürünü de yaşatıyorlar.

Bafra Bedesten 3.Aralık Esnaflarından Kuyumcu Turgut Turgut Şahinol, Gonca Cezairli, Ferda Demir Karagöl öncülüğünde, bu yıl gerçekleştirilen organizasyon ile ilgili Kuyumcu Turgut Şahinol yaptığı açıklamada, "Geleneksel iftar yemeğini 5 yıldır düzenliyoruz. Bizden önce şu anda rahmetli olan arasta büyüklerimizin başlattığı bu manevi yemekte yani İftar yemeğinde her esnafın bir katkısı var. Su böreğini, pilavını, yufka tatlısını, çorbasını, salatasını arastada bulunan ve tüm Türkiye'de ismini Bafra Nokulu, Bafra Kaymaklı Lokumu ve Su Böreği ile duyuran çeşitli ödüller alan Zalpa adlı işyerinde arastada bulunan hanım kardeşlerimiz hazırladılar. Birlikte oruç bozmanın da ulviyetine ve kutsallığına hep birlikte varıyoruz. İftar Yemeğinden ziyade gelenek haline gelen bu birlikteliği gelecek kuşaklara, esnaflarımıza aktarmak ve tanıtmayı da hedefliyoruz. Ayrıca Bafra için büyük önem taşıyan Tarihi Bedestenin, tarihi yapısına geri dönmesi, bu alanın ilçe için tarihi dokusunu koruyarak cazibe merkezi olması noktasında, Bedestende bulunan esnaflarımızla istişare gerçekleştirmek istedik. Bu konuda girişimlerimiz olacak."    diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmadan sonra okunan ezan ile iftarlar yapıldı dualar edildi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bedestende İmece Usulü İftarı Geleneği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0