EĞİTİM

Betül Öğretmen Minik Şairleri Ölümsüzleştirdi

 
 363
Betül Öğretmen Minik Şairleri Ölümsüzleştirdi - Samsun`un Bafra ilçesi 30 Ağustos İlkokulunda minik öğrencilerin yazdığı şiirler kitap oldu.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesi 30 Ağustos İlkokulunda minik öğrencilerin yazdığı şiirler kitap oldu.

30 Ağustos İlkokulu 4/M sınıfı öğretmeni Betül Bereket`in çabalarıyla, minik öğrencilerin 2 yıl boyunca yazdığı şiirler "Minik Şairler" adlı bir kitapla ölümsüzleşti.


Sınıf öğretmeni Betül Bereket, 4/M sınıfından bu yıl mezun olacak olan öğrencilerin, son iki yılda özel gün ve haftalarda yazdıkları şiirleri topladı ve bu şiirleri derleyerek bir kitap taslağı haline getirdi. Taslak, Okul Müdürü Recep Arabacı ve 13 firmanın desteği ile kitaplaştırıldı. 

Betül Bereket, Minik Şairler kitabının önsözünde, "Sezgilerini ezgiyle birleştiren genç beyinleri görünce, şiir gibi bir geleceği hayal görmüyor ve kültürün dil ile inşa edileceği gerçeğiyle toplumun yarınının bugünden muasır olacağından emin oluyorum. Artık çocukların doğalarındaki farklı kudretleri birlikte kullanmalarını öngören eğitim metodu ile böyle eserleri bu yaşta verebilen gençleri daha çok görebileceğinizi umuyorum. Bu anlamda 4/M sınıfımı tebrik ediyor, öğretmenleri olarak gelecekte daha güzel başarılara imza atmalarını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Recep Arabacı ise önsözde şu ifadeleri kullandı: "Şiirler topluma kazandırılmak istenen değerlerin sözcülüğünü yapmış, yenilikleri tanıtmaya çalışmış, sevgi, hoşgörü, demokrasi ve özgürlük kavramlarının kalıcı olmasında önemli pay sahibi olmuştur." Müdür Recep Arabacı, öğrencileri ve öğretmenleri Betül Bereket`i tebrik etti.

Sınıf Öğretmeni Betül Bereket`in "Minik Şairlerim"  adlı şiiri ile başlayan kitap, Miray Yılmaz`ın öğretmenine yazdığı "Hayalim Gerçek Oldu"  şiir ile son buldu. 80 sayfalık şiir kitabında minik öğrenciler duygularını bir birinden güzel sözlerle dile getirdiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Betül Öğretmen Minik Şairleri Ölümsüzleştirdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0