GÜNDEM

Billboard Davasında 5. Oturum

 
 102
Billboard Davasında 5. Oturum - Kamuoyunda Billboard Davası olarak bilinen ve eski belediye Başkanı Şükrü Neiş ve başkan yardımcısı, belediye encümenleri, meclis üyeleri ve müdürlerin yargılandığı davanın 5. oturumu gerçekleşti.
Bafra Haber

 |  - Kamuoyunda Billboard Davası olarak bilinen ve eski belediye Başkanı Şükrü Neiş ve başkan yardımcısı, belediye encümenleri, meclis üyeleri ve müdürlerin yargılandığı davanın 5. oturumu gerçekleşti.

Sanıkların katılmadığı davanın 5. oturumunda bir önceki oturumda dinlenilmesine karar verilen İstanbul`daki bir açık hava reklam şirketinin yetkilisinin ifadesi okundu.

Daha önce "Billboard ihalesini hatırladığı, Hasan Eren ile ilgili teması bildiği, fiyatlar hakkında açıklama yapmayı kabul ettiği iddia edilen C.C. şirketi yetkilisi H.S. ifadesinde "bilgisi ve onayı ile bir teklifte bulunmadığını, Bafra Belediyesi ile bir temasının olmadığını"  beyan etti.

Söz konusu şirketin Hasan Eren aracılığı ile Bafra`daki Billboard ihalesine yılda 60 Bin lira verebileceği bu konudaki görüşmeleri Hasan Eren`in yaptığı iddia edilmişti.

Billboard Davasının 3. oturumunda tanık Osman Aksoy yazılı dilekçe ile söz konusu şirketin yetkilisinin dinlenmesini talep etmiş ve şirket yetkilisi ile görüştüğünü ve yetkilinin ifade vermeyi kabul ettiğini, bildiklerini anlatabileceğini ifade etmişti.

Avukatların "tanık, tanık isteyemez, usule aykırı"  itirazlarına rağmen mahkeme dosyadaki ilgi ile tanığın dinlenmesine karar vermişti.

Edindiğimiz bilgiye göre; tanıklar Hasan Eren ve Osman Aksoy şirket yetkilisini beraber aradı bu konuda tanıklık yapıp yapamayacağını sordu. Şirket yetkisinin tanıklık yapmayı kabul etmesi üzerine ismi mahkemeye verildi.

Tanığın, telefondaki görüşmelerin aksine bir ifade vermesi dava ile ilgilenenler arasında ve tanıklarda şaşkınlık yarattı.
Mahkeme davayı ileri bir tarihe attı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Billboard Davasında 5. Oturum içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0