SAMSUN

SAMSUN'DA TÜRBAN GERGİNLİĞİ

 
 162
SAMSUN'DA TÜRBAN GERGİNLİĞİ - Üniversitelerde yaşanan başörtüsü krizini protesto amacıyla, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Samsun'da da gösteri yapmak isteyen başörtülü öğrenciler ile ailelerine polis izin vermedi. 'Bütün Türkiye'yi Başörtüsü İçin Elele Tutmaya Çağırıyoruz' adı altında günlerdir hazırlık yapan grupların izinsiz gösteri yapmasının önüne geçmeye çalışan Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve sivil ekipler, şehrin önemli noktalarında yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Uyarılara rağmen dağılmak istemeyen ve Cumhuriyet Meydanı'na yönelen çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Bu arada, başörtülü öğrencilere bazı başı açık öğrencilerle vatandaşların destek vermesi dikkat çekti.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Üniversitelerde yaşanan başörtüsü krizini protesto amacıyla, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Samsun'da da gösteri yapmak isteyen başörtülü öğrenciler ile ailelerine polis izin vermedi. 'Bütün Türkiye'yi Başörtüsü İçin Elele Tutmaya Çağırıyoruz' adı altında günlerdir hazırlık yapan grupların izinsiz gösteri yapmasının önüne geçmeye çalışan Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve sivil ekipler, şehrin önemli noktalarında yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Uyarılara rağmen dağılmak istemeyen ve Cumhuriyet Meydanı'na yönelen çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Bu arada, başörtülü öğrencilere bazı başı açık öğrencilerle vatandaşların destek vermesi dikkat çekti.

PROVOKATÖRLER LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ
Samsun Liman Caddesinde saat 10.30 sularında toplanmaya başlayan başörtülü öğrenciler ve ailelerine polis müdahale etti. Ancak, Liman Caddesinden Bulvar Caddesine yürümek isteyen vatandaşlarla polis arasında gergin anlar yaşandı. Kalabalık bir topluluğun katıldığı yürüyüş sırasında, polis göstericileri dağıtmak için büyük gayret sarfetti. Gergin anların yaşandığı sırada biri bayan iki gencin, "Türban Neyi örtüyor" isimli kitabı başörtülü insanlara doğru göstererek eylemi protesto etmeleri kalabalık tarafından tepkiyle karşılandı. Bazı göstericiler tarafından linç edilmek istenen ve birkaç yumruk darbesi yiyen provokatörler, devreye giren Robocoplar tarafından korumaya alındı. Vatandaşlar tarafından uzun süre yuhalanan 2 provokatör, gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bulvar Caddesi'ndeki kalabalık dağıtılırken, başka bir grup Lise Caddesinden, Cengiz Topel Caddesine geçerek, diğer caddelerden gelen göstericilerle el ele tutuşarak yürümek istedi. Ancak, polis, panzerlerin de yardımıyla buna izin vermedi.

POLİS SAĞDUYULU DAVRANDI
Kadınlı- erkekli gruplara polisin duyarlı yaklaşımı olayların çıkmasını önledi. Polis, vatandaşları ikaz ederken, kalabalığın arasındaki provokatörleri gözaltına aldı. Samsun sokaklarında eyleme katılan yaklaşık 6 bin kişiden 110 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, Çarşamba ilçesinde bin 500 kişi toplandı, 7 kişi gözaltına alındı.Terme ilçesinde 500 kişi toplandı, 6 kişi gözaltına alındı. Havza ilçesinde 100 kişi toplandı ve polis tarafından dağıtıldı. Alaçam ilçesinde 10 kişi, Bafra ilçesinde ise 50 kişi toplandı. Ancak, polis bu insanları kısa sürede dağıttı. Samsun Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya, vatandaşı incitmeden provokatörleri gözaltına aldıklarını söyleyerek, polisleri ve amirlerini telsiz anonsu yaparak tebrik etti.

RESİM ALTI:
1- Üniversitelerde yaşanan başörtüsü problemini protesto etmek amacıyla Samsun'da gösteri yapmak isteyen başörtülü öğrenciler ile ailelerine polis izin vermedi.
2- Sokak aralarından çıkan kalabalıklar, cadde üzerlerinde elele tutuşup eylemi sürdürmek istedi..
3- Polis, eylemin yasal olmadığını belirterek, özellikle başörtülü öğrencilere uyarıda bulundu.
4- Olay çıkartmak isteyen bazı provakatörler polise direnince, karga tulupba taşınarak gözaltına alındı.
5- Polis kalabalığı dağıtmak için güç anlar yaşarken, biri bayan iki kişi ellerindeki, "Türban Neyi örtüyor" isimli kitabı başörtülü vatandaşlara doğru göstererek, kalabalığı tahrik etti. Söz konusu şahıslar gözaltına alındı.
6 -Polisin duyarlı yaklaşımı ve prapagatörleri tek tek tesbit edip gözaltına alması, Samsun'daki eylemde olay çıkmasını önledi.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • SAMSUN'DA TÜRBAN GERGİNLİĞİ içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0