GÜNDEM

Bu Sefer Engelliler İçin Geldiler

 
 358
Bu Sefer Engelliler İçin Geldiler - Yalçın Köse- Bafra Haber / Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi Bafra`da da bir kez daha dernek ve vakıfların adı kullanılarak dergi, kitap, kalem veya makbuz karşılığında engelliler adına bağış toplanıyor.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi Bafra`da da bir kez daha dernek ve vakıfların adı kullanılarak dergi, kitap, kalem veya makbuz karşılığında engelliler adına bağış toplanıyor.

Kanserli çocuklara yardım adı altında makbuzsuz bağış toplayan ve dergi satan kişiler,insanların yardımlaşma duygularını istismar ediyor.

Yardımsever insanlar bu yardımların dernek aracılığıyla engelli vatandaşlara ulaşacağını düşünerek dergi alarak bağışta bulunuyor. Resmi olarak bir dernek çatısı altında bulunan bu kişiler dernek başvurusu ile gerekli bütün kurumlardan izin alabiliyor.

Bu ve bunun gibi kişiler sokaklarda ve özellikle işlek caddelerde bekleyip insanların yolunu keserek rahatsız etmekle birlikte  engelli vatandaşların adını kullanarak hem çocukları hemde vatandaşın duygularını istismar ediyor.

Bu bağış ve yardım toplayan kişiler ve kurumlardan rahatsız olan vatandaşlar tepki gösterip şikayetçi olurken, diğer vatandaşların bu konularda dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Bu satışlardan hiç bir engellinin yararlanamadığını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Temsilcisi Murat Ceylan, "İlçemizde engelli vatandaşlarımızın yararına dergi satışı yapılmaktadır bu satışlardan engellilerin hiç bir şekilde bir yarar sağlanmadığını toplanan paraların engelliler için harcanmadığını bilmenizi isteriz. Biz TSD Bafra Şubesi olarak sizlerin de yardımı ile bu şekilde engelliler üzerinden haksız kazanç sağlanmasını engellemek istiyoruz.Sizlerden ricamız bu dergi satışlarıyla karşılaştığınızda bizlerle irtibata geçmenizdir. Ayrıca ev ev iş yerlerine engelliler derneğinin adını kullanarak para toplayan insanlara da inanmamanızı rica ediyoruz.Biz engelli vatandaşlar olarak sizlerin de maddi manevi olarak yanımızda olmanızı istiyoruz." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bu Sefer Engelliler İçin Geldiler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0