SAMSUN

Bulgaristan Heyetinden Samsun'a Övgü

 
 134
Bulgaristan Heyetinden Samsun'a Övgü - Samsun Ticaret ve Sanayi Odas ı(STSO)'nun Ekonomi Bakanlığı desteği ile yürüttüğü Ur-GE projeleri kapsamında Bulgaristan'dan gelen mobilya ve gıda sektöründen 20 kişilik heyet, kentten mutlu ayrıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun Ticaret ve Sanayi Odas ı(STSO)'nun Ekonomi Bakanlığı desteği ile yürüttüğü Ur-GE projeleri kapsamında Bulgaristan'dan gelen mobilya ve gıda sektöründen 20 kişilik heyet, kentten mutlu ayrıldı

STSO Ekonomi Bakanlığı desteği ile yürüttüğü Ur-GE projeleri kapsamında, Bulgaristan'ın Yambol ve Stara Zagora kentinden Samsun'a gelen 20 kişilik heyet, üç gün boyunca bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Heyet, Samsun ziyaretleri kapsamında ilk olarak Samsun TSO'nun koordinatörlüğünde Serra Otel'de düzenlenen organizasyonla gıda ve mobilya sektörlerinde Samsun'da iş yapan firma temsilcileriyle bir araya geldi. Kendi ülkelerinde mobilya ve gıda alanlarında faaliyet gösteren Bulgar heyeti ayrıca, Samsun'daki bazı fabrikaları ziyaret etti. Gittikleri yerlerden ve ikili iş görüşmelerinden oldukça memnun kalan heyet üyeleri, Samsun'a gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bulgaristan işadamları heyeti ayrıca, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya ve Samsun TSO Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Özvatan'la da bir araya geldi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı ziyarette konuşan Yambol TSO Başkanı Stoycho Stoychev, ilk kez geldikleri Samsun'dan çok etkilendiklerini ve şehirler arasında iyi bir işbirliği kurabileceklerini söyledi. Ziyaretlerinin beklentilerinin çok üzerinde gerçekleştiğinin altını çizen Stoychov, "İşletmeler ağında bulunan bir kuruluş olarak bazı ülkelerin şehirleriyle işbirliği kurmakla ilgiliyiz. Samsun'a gelmeden önce burayla ilgili hiçbir bilgimiz yoktu. Sadece internetten ve bazı dergilerden bilgi sahibi olmaya çalıştık. Burada olumlu yönde etkilendiğimiz birkaç konu var. Samsun'un gelişmişliği, sıcakkanlı insanları, güneşi, denizi, sahili ve üretimdeki başarısı bizi etkiledi. Samsun'un, birçok Avrupa ülkesinin önünde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu ziyaret bize, karşılıklı birbirimizi tanıma fırsatı da verdi. Samsun ayrıca, çok avantajlı bir şehir. Öncelikle yerel yönetimlerimizin işbirliği yaratmaları lazım. Ortak birçok konuda çalışabiliriz. Biz Oda olarak iki taraflı partnerlik için çalışmalar yürüteceğiz. Özellikle, tarım, gıda ve mobilya sektörlerinde iyi ilişkiler kuracağımıza inanıyorum. Belki alanlara turizmi de ekleyebiliriz" diye konuştu.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Şahin'de, Bulgaristan heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kent ekonomisi ve fırsatlarından, yürüttükleri projeler hakkında misafirleri bilgilendirdi. Samsun'un Türkiye'nin en yaşanabilir kentlerinden biri olduğuna vurgu yapan Şahin, şehirler arasında işbirliği sağlamak için çaba harcayacaklarını söyledi. Karadeniz bölgesinin en büyük kenti Samsun'un birçok avantajı içinde barındırdığının altını çizen Şahin, "Samsun konumu itibariyle oldukça stratejik bir kenttir. Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin Anadolu'ya, Türkiye'nin Karadeniz Havzası'na açılan kapısıdır. Ve bu konumunu sahip olduğu lojistik değerlerle desteklemektedir. Samsun hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım aksına sahip Türkiye'deki dört kentten biri ve Karadeniz'de tektir. Bu bağlamda biz Samsun'u tanımlamaya kalktığımızda sağlık kenti, lojistik kenti, sanayi kenti, tarım kenti, eğitim kenti gibi pek çok ifade kullanıyoruz. Türkiye'nin yükselen yıldızı, önemli bir bölgesel güç olan Samsun, konumu, potansiyeli, üretim altyapısı, lojistik fırsatları, sosyokültürel imkanları, yetişmiş insan gücü ile bölgenin en önemli aktörüdür. İnşallah karşılıklı olarak güzel bir işbirliği sağlarız. Ben buna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Şahin ve Yambol TSO Başkanı Stoycho Stoychev, ziyaret anısına birbirlerine hediye verdi. Mustafa Kemal Şahin, Bulgaristan heyetini ayrıca, önümüzdeki yıl Samsun'da yapılacak olan Mobilya Fuarı'na davet etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bulgaristan Heyetinden Samsun'a Övgü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0