SAMSUN

Büyükler Salon Kriket Şampiyonası Alaçam'da Başladı

 
 55
Büyükler Salon KriketŞampiyonası Alaçam'da Başladı - Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Büyükler Salon Kriket Şampiyonası" Samsun'un Alaçam ilçesinde başladı
Bafra Haber

 |  - Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Büyükler Salon Kriket Şampiyonası" Samsun'un Alaçam ilçesinde başladı

Şampiyonanın açılış seremonisine Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Gelişmekte Olan Spor Branşları Asbaşkanı Şenol Zobuoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şengül, Gelişmekte Olan Spor Branşları İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu, kriket hakemleri, antrenörleri, sporcuları ve vatandaşlar katıldı. Kriket oyununun 'salon' turnuvası olarak Türkiye'de ilk kez Alaçam'da yapıldığı belirtildi.

İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Bülent Şener yaptığı konuşmada, "Kriket oyunu, 11'er kişilik iki takım arasında oynanan, küçük ve ağır bir topu özel sopalarla çelerek belli kurallara göre sayı yapma temeline dayanan bir oyundur. Oyun, kimi çizgilerle bölümlenmiş, genellikle çim zeminli, oval biçimli, en az 135 m x 155 m'lik bir alanda oynanır. Yuvarlama çizgileri denen çizgilerin iki ucunda, 71cm yükseklikte, 20 m aralıklarla yere çakılmış, kale görevi yapan üç sopa vardır. Kaleler yaklaşık 23 cm genişliğindedir. Bu oyunda kullanılan sopalar 96 cm uzunluğundadır. Top ise deri kaplıdır. Oyunda amaç rakibin kalesini devirmektir. Oyunculardan biri topu kaleye yuvarlar. Rakip oyuncu elindeki sopayla vurup, onu olabildiğince uzağa göndermeye çalışır. Topu yuvarlayan, yakalamak üzere topun ardından koşarken, vurucu da iki kale arasında koşmaya başlar. Her gidiş-geliş bir sayıdır. Bir vuruşta birden çok gidiş-geliş yapılabilir. Çok başarılı vuruşla da, alanın sınır çizgisinden geçirmekle de koşuya gerek kalmadan 4 veya 6 sayı kazanma şansı vardır. Topu yuvarlayıcı ve alan savunma oyuncuları, çeşitli yollarla rakip takımın 10 oyuncusunu oyun dışı bırakmaya çalışırlar. Bu gerçekleştiğinde bir devre olur. Takımların tüm oyuncuları ikişer kez karşılayıcılık yaptıktan sonra sayılır, hesaplanır. Bütün kararlarda iki hakem yetkilidir" dedi.

Daha sonra Spor Branşları İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu, Gelişmekte Olan Spor Branşları Asbaşkanı Şenol Zobuoğlu ve Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar kısa bir selamlama konuşması yaparak katılımcılara ve davetlilere teşekkür ettiler.

Son olarak sembolik olarak başlangıç vuruşu ile Salon Büyükler Kriket Şampiyonası başladı.

8 kızlar, 13 erkek kriket takımı yaklaşık 160 sporcu şampiyonada 12-17 Temmuz tarihleri arası mücadele edecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Büyükler Salon Kriket Şampiyonası Alaçam'da Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0