SAMSUN

Büyükşehir'den Sele Karşı Yeni Önlem

 
 364
Büyükşehir'den Sele Karşı Yeni Önlem - Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediye olarak selin tahribatını engellemek için yeni bir model geliştirdiklerini belirterek,  "Meteorolojik ihbarlara göre tedbir alacağız, vatandaşlardan da önlem almasını isteyeceğiz" dedi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediye olarak selin tahribatını engellemek için yeni bir model geliştirdiklerini belirterek, "Meteorolojik ihbarlara göre tedbir alacağız, vatandaşlardan da önlem almasını isteyeceğiz" dedi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın her ay şehrin önde gelen idarecileri, iş adamları ve STK temsilcileri ile yaptığı toplantının bugünkü ayağı Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın ev sahipliğinde Sevgi Tekkesi'nde gerçekleştirildi. Başkan Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada, bundan sonra sel haberi aldıklar bölgelere yazılı kağıt göndererek vatandaşları tedbir almaları konusunda uyaracaklarını belirtti.

Artvin'de yaşanan sel felaketi sonrası Samsun'daki uyarıları dikkate alarak gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Son hafta içerisinde Artvin Hopa'da bir sel felaketi oldu. Orada 8 yurttaşımız hayatını kaybetti. Benzer bir sel felaketinin Samsun'da da olabileceğine yönelik olarak meteoroloji 2 gündür çok etkili bir şekilde kampanya yönetiyor. Biz de yüreğimiz ağzımızda Çarşamba, Terme, Salıpazarı üçgeninde yoğun bir sel olacak kaygısı ile hemen harekete geçtik. Ekiplerimizi seferber ettik ama ondan daha önemli şeyler de yaptı. Biz zaten çok güçlü ve deneyimli bir belediyeyiz. Bir yerde olabilecek olaya selden sonra müdahale ettiğimizde 2 saat içinde hayatı normale döndürebiliyoruz. Fakat bu oradaki can kayıplarını önlemiyor. Sonuçta yaptığımız iş selden sonra yapılan bir iş oluyor. Selin tahribatını engellemek için yeni bir model geliştirmemiz gerektiğini düşündük. Seli zaten meteoroloji bildiriyor. Biz de ekiplerimizi, makinelerimizi bütün gücümüzle oraya mobilize ediyoruz. Ama vatandaşlarımız da ellerini şakaklarına koyarak sel olacak diye bekliyor. Vatandaşımızın da beklememesini rica ediyoruz. Vatandaşımız da burada sel olacaksa mala ve cana gelebilecek zararı azalmaya yönelik tedbirler yapmaları lazım. Eğer sel yatağının ağzında bir ahırı varsa, hayvanları oradan çıkartıp daha yukarı kodda bir yere çıkarması gerekir. Eğer değerli mallarını ve ürünlerini sel yatağına sermişlerse, mallarını bu yataklardan kaldırmaları lazım. Bu tür işleri sel geldikten sonra makinelerimizle yapamıyoruz. Vatandaşın malına da canına da yazık oluyor. Bundan sonra sel olabilecek haberi bize geldikten sonra, selin etkileyebileceği her yere yazılı uyarı göndereceğiz. Diyeceğiz ki '2 gün içerisinde sel altında kalabilirsiniz. Su altından kalabileceğini düşündüğünüz mallarınızı kaldırın'. Vatandaşlar da selden önce kendi üstlerine düşen vazifeleri yapacaklar. Ondan sonra 'benim malımın zararını kim ödeyecek' diye geliyorlar, bir takım sıkıntılar içerisine giriyorlar. Bu da bizim canımızı sıkıyor. Bundan sonra selle alakalı olarak vatandaşların kendi üstlerine düşen görevleri yapmalarını bekliyorum" açıklamasında bulundu.

"TEKKEKÖY'DE 15 AYDA 28 MİLYON TL'LİK İŞ YAPMIŞIZ"

Sadece 15 ayda Tekkeköy ilçesinde 28 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Yılmaz, "Samsunumuzda önemli bir sıkıntılarımız yok. Sadece daha fazla üretmek zorundayız. Kalkınmak zorunda olan bir coğrafyada olduğumuz için durmadan üretmek zorundayız. Geçmişte yaptığımız çalışmalarımızla çocuklarımıza güzel ve yaşanabilir bir şehir bırakmak zorundayız. Samsun'da büyük oranda alt yapı işlerini hallettik. Büyükşehir Yasası ile bütün ilçeler bize bağlandı. Son 15 ayda sadece Tekkeköy ilçesinde 28 milyon liralık iş yaptık. Samsun'un 17 ilçesi var. Her ilçenin kendine göre eksikleri ve harcamaları var. Allah devletimize zeval vermesin. Bu yatırımlar sizlerin vergisi ve ülkemizin kaynakları sayesinde yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak köylerden mahalleye dönüşen yerlerdeki yolların tamamına yakınını en pahalı yol maliyeti olan sıcak karışım yol yapıyoruz. Bu yaptığımız yollar en az 10 sene dayanabilecek kalitede oluyor. Böylelikle ilçelerdeki uzak mahallelere her sene yol yapmaya gitmeyeceğiz" diye konuştu.

"45 MİLYONLUK YAYLI SİSTEM VAGON İHALESİ 10 EYLÜLDE YAPILACAK"

Tekkeköy raylı sistem hattı için 45 milyon liralık vagon ihalesinin 10 Eylül'de yapılacağını belirten Yılmaz, "Raylı sistem yapım ihalesinin ardından alınacak vagonların da ihalesini gerçekleştireceğiz. Raylı sistem inşaatı ile ilgili olarak ihalemizi geçtiğimiz günlerde yapmıştık. Ufak tefek pürüzler vardı, oları hallettik. Yakında şirket çalışmalarına başlayacak. 10 Eylül tarihinde ise 40-45 milyon liralık vagon ihalesine gireceğiz. Umut ediyorum ki 2016 yılının sonunda Tekkeköy'de bu toplantıyı gerçekleştirdiğimiz yere raylı sistem ile geleceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantıya ayrıca Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, iş adamları, şehrin önde gelenleri, STK temsilcileri ve meclis üyeleri katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Büyükşehir'den Sele Karşı Yeni Önlem içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0