SAMSUN

Büyükşehir'in Alt Yapı Hizmetlerine Alaçamlılar'dan Tam Destek

 
 75
Büyükşehir'in Alt YapıHizmetlerine Alaçamlılar'dan Tam Destek - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart yerel seçimlerinin sonrasında Alaçam ilçesinin kırsal mahallelerinde başlattığı alt yapı çalışmaları sürüyor
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart yerel seçimlerinin sonrasında Alaçam ilçesinin kırsal mahallelerinde başlattığı alt yapı çalışmaları sürüyor

Mahallelerin grup yolları ve içme suyu sorunlarını çözmek için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde ilçe halkına söz verdiği yatırımlar, tek tek tamamlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, ilçenin yüksek rakımlı mahallelerinde dahi yaşayan vatandaşları çamurdan kurtarıp beton yola kavuştururken, SASKİ ekipleri ise sağlıklı içme suyu hatları döşemeye devam ediyor.

Alt yapı çalışmalarının devam ettiği Alaçam'da seçimlerden bu güne kadar Fen İşleri Daire Başkanlığı, 11.5 kilometresi beton, 12 kilometrelisi stabilize ve 6 kilometresi sathi asfalt kaplama yol inşaatı gerçekleştirdi. SASKİ ise 23 km uzunluğunda içme suyu şebeke hattı çalışmasına devam ediyor.

Demirci Deresi'nde 3 km, Karahüseyinli'de 2.7 km, Soğukçam'da 610 metre beton yol inşaatını tamamlaşan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Bekiroğlu mahallesinde yapımı planlanan 1 kilometrelik yolun genişletme çalışmalarını ise bitirdi. Beton yol inşaatı ise başlayacak. Pelitbükü'nde 5 km, Bahşioymağı'nda 1.8 km, Şirinköy'de 500 m, Umutlu'da 3 km, Yakacık'ta 1.8 km stabilize yol imalatlarını sürdüren ekipler, Karahüseyinli'de 3 km, Geyikkoşan'da 2 km, Gökçeboğaz Kargalı mevkiinde 1 km, Çamalan'da da 3 km uzunluğundaki yolu satih sıcak asfaltla kaplayacak. Fen İşleri ekipleri ilçe merkezindeki bin 600 metrekarelik meydanı betonla döşerken, hükümet konağı ve müftülük binası çevresini de peyzaj ile güzelleştiriyor.

İÇME SUYU OLMAYAN KÖY KALMAYACAK

İlçe genelinde içme suyu problemi yaşayan mahalle kalmaması için çalışmalarına gece gündüz devam eden SASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri ise bir yıllık süreçte önemli oranda yatırım gerçekleştirdi. Çalışmaların büyük kısmı ise devam ediyor. Şehir merkezinde 2 km uzunluğundaki içme suyu şebeke hatlarını değiştiren SASKİ ekipleri, Geyikkoşan mevkisindeki 3 kilometrelik şehir dağıtım PVC içme suyu hatlarını ise yeniliyor. İçme suyu işletmesinde bulunan ve ömrünü tamamlayan bütün su pompalarını, elektrik panolarını ve trafoları yenileyen SASKİ, jeneratör binası inşaatına ise devam ediyor. Geyikkoşan içme suyu merkezindeki ömrünü tamamlamış 7 adet derin kuyu yeniden açılıp tam kapasite ile çalışır hale getirildi. 3 adet derin kuyu daha açılarak şehir merkezine saniyede pompalanan su miktarı yaklaşık iki katına çıkarıldı.

Alparslan Mahallesi Sanayi Caddesi'nde 1 km uzunluğunda yağmur suyu şebeke hattı döşeme işlemini tamamlayan SASKİ ekipleri, Örenli Mahallesi'nde yaklaşık 2 km uzunluğunda şebeke döşeyip sondajlar açarak birçok mahalleyi içme ve kullanma suyuna kavuşturacak. Yenice-Karlı-Sarılık ve Zeytin Mahallelerindeki içme suyu sorununa neşter vuran ekipler, problemi Yenice çayı üzerinde drenaj sistemi kurarak giderdi. Aynı mahallelerin su toplama yapıları bakımsız kaldığından yeni su toplama depoları yapılacak. Etyemez-Bekiroğlu ve Killik Mahallelerindeki 15 kilometrelik şebeke hattı döşeme ihalesi ise en kısa sürede bitirilecek. SASKİ'nin Ali Dede, Esentepe, Yörüköyü, Akgüney, Yeşilköy, Harmancık, Köseköy Mahallelerindeki süren içme suyu çalışmalarının tamamlanmasına devam ediliyor.

VATANDAŞ BÜYÜKŞEHİR'İN PERFORMANSINDAN MEMNUN

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve SASKİ ekiplerinin gerçekleştirdiği alt yapı çalışmaları, ilçe merkezi ve mahallelerde memnuniyetle karşılanıyor. 350 nüfuslu Demircideresi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özay, yollarının betonla kaplanmasının kendileri için büyük bir hizmet olduğunu söyledi.

Mahallelerinin yol sayesinde değerine değer kattığını ifade eden muhtar Özay, "Yakın zamanda beton hendeklerimizde inşallah yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve çalışma arkadaşlarından oldukça memnunuz. Allah onlardan razı olsun. Yol yapılmadan önce arabalarımız çamur çökekten çıkmıyordu. Ulaşım sağlamakta büyük zorluk çekiyorduk. Beton yol ile bu çileden de sonunda kurtulduk. Böyle bir yatırımı ve kısa süreli hizmeti ilk defa gördük. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Alaçam Karahüseyinli Mahallesi Muhtarı Harun Ünal ise beton yola kavuştukları için çok mutlu olduklarını kaydetti. Muhtar Ünal, "Yolumuz çok güzel oldu. Ayağımız artık çamura değmiyor. Ara yollarımız bozuk ama zamanı gelince yapılacağından eminiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız, bizlere verdiği sözleri yerine getiriyor. Teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Büyükşehir'in Alt Yapı Hizmetlerine Alaçamlılar'dan Tam Destek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0