SAMSUN

Canik'in 'Tiyatro Günleri'ne Yoğun İlgi

 
 71
Canik'in 'Tiyatro Günleri'ne Yoğun İlgi - Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Tiyatro Günleri büyük ilgi görüyor
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Tiyatro Günleri büyük ilgi görüyor

Samsun'un çocukları haftanın üç günü Canik Kültür Merkezi'nde tiyatro keyfi yaşıyor.

Kültür-sanat faaliyetlerine önem veren Canik Belediyesi, çocukları tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. İlçede, Türkiye'de ilk kez Tiyatro Okulu kuran belediye, düzenlediği Tiyatro Günleri ile de haftada üç gün çocuklara keyifli anlar yaşatıyor. Samsunlu çocuklar, Canik Kültür Merkezi'nde kurulan Oda Tiyatrosu'nda Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri tiyatro sanatçısı Cihat Faruk Sevindik tarafından sahnelenen Hacivat-Karagöz gölge oyununu izliyor.

"ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZ"

Çocuklarla birlikte tiyatro izleyen Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Alican Usta, çocukların mutluluğunun her şeye değdiğini belirterek, "Çocuklarımız geleceğimiz. Onlar için ne yapsak azdır. Tiyatro Günleri ile çocuklarımıza tiyatroyu ve sanatı sevdirmeyi amaçlıyoruz. Aslında bu bir bakıma kurduğumuz Tiyatro Okulu'nun da altyapısını oluşturuyor. Çünkü tiyatroyu sevecek olan çocuklarımız, Tiyatro Okulu'na gelecek ve buradan inşallah çok başarılı tiyatro sanatçılarının yetişeceğini düşünüyorum" dedi.

Tiyatronun önemine işaret eden Usta, "Tiyatro, insanlara sevgiyi, saygıyı kazandırır. Ayrıca tiyatro çocuklarımıza üretmeyi, birlikte çalışmayı, düşünme becerisini de kazandırır. Bu nedenle Tiyatro Günlerini ve Tiyatro Okulu'nu çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın tiyatroya olan yoğun ilgisi bizi mutlu etti. Şimdiye kadar iki yüze yakın insanımız Tiyatro Okulu'na başvurdu. Bu aynı zamanda doğru bir iş yaptığımızın da göstergesidir. Özellikle Tiyatro Okulu'na olan yoğun ilgi karşısında Samsun'da böyle bir şeye çok ihtiyaç olduğunu gördük. Samsun'daki tüm çocuklarımızı Tiyatro Günleri'ne ve Tiyatro Okulu'na bekliyoruz" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'in 'Tiyatro Günleri'ne Yoğun İlgi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0