SAMSUN

Canikli'den Medikal Üretime Destek Müjdesi

 
 99
Canikli'den Medikal Üretime Destek Müjdesi - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Samsun'un medikal alt yapısına büyük destekler vereceklerini söyledi
Bafra Haber

 |  - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Samsun'un medikal alt yapısına büyük destekler vereceklerini söyledi

Canikli, Samsun'da hayata geçirilen hizmetlerin şaşırtıcı olduğunu belirterek, Başkan Yılmaz'ı tebrik etti.

Çeşitli programlara katılmak üzere Samsun'a gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Valilik ziyaretinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Canikli'ye mahalle statüsüne geçen köyler ve il merkezinde hayata geçirilen hizmetler ile ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Köylerimize öncelik vererek 3 yıl içerisinde köylere 300 milyon TL'lik hizmet yatırımı yaptık. Bunun yanında köy kalkınmasını daha öncelikli hale nasıl getirebiliriz diye kurduğumuz bir daire başkanlığı ile hayvancılığı, arıcılığı, kesme çiçekçiliği teşvik etmek gibi bir sürü şeye hamle yaptık. Sayın Valimizle birlikte ilçelerimizi dolaşarak muhtarlarımızla istişare ediyoruz. Bizleri gördükleri zaman istedikleri ilk şey yol oluyor. Biz bu ezberi değiştirmek istiyoruz. Köylerdeki rençperliğin artırılmasını istiyoruz. Kırsal Kalkınma ile ilgili bir zihniyet dönüşümünün düğmelerine bastık" dedi.

"Samsun'u 2019'a hazırlıyoruz"

Kent merkezinde de şehri geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan Yılmaz, "2023 vizyonumuzun öncesinde Samsun'u ayrıca 2019'a hazırlıyoruz. Şehrimizin spor ve sağlık alt yapısı çok iyi durumda. Çevre projelerimizi çok önemsiyoruz. Özellikle ilçelerimizde atık su arıtma tesisi olmamasını kabullenemiyoruz. Şu an Vezirköprü,19 Mayıs, Çarşamba gibi ilçelerimizin atık su arıtma projeleri hazır. Biz atık su arıtma tesisi olmayan ilçe bırakmayacağız" dedi. Samsun ulaşımında büyük bir hamle olan raylı sistem ile ilgili olarak da Başbakan Yardımcısı Canikli'ye bilgi veren Başkan Yılmaz, "Tekkeköy'e uzattığımız raylı sistem hattımızı şimdi de üniversiteye çıkaracağız. Hem köylerde hem de il merkezimizde yaptığımız değişim ve dönüşüm hamleleri ile şehrimizi geleceğe taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Medikal üretime büyük destekler vereceğiz"

Samsun'daki değişim ve dönüşüme hayranlığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de, medikal alanında Samsun'un büyük bir yükselme trendi gösterdiğine dikkat çekerek, "Samsun'da bizim daha özel bağlantılarımız var. Samsun her zaman bölgenin itici gücü olmuştur. Samsun'un gelişmesi, kalkınması son derece önemli. Özellikle bazı alanların desteklenmesi gerekiyor. Bunlardan biri de medikal alt yapısı. Bu konuda Samsun'da çok önemli gelişmeler yaşanmış. Biz çok daha büyük destekler vereceğiz. Samsun yerli medikal ürünlerin üretilmesi için biçilmiş kaftan. Samsun kendi imkanlarıyla bu noktaya kadar gelmiş, biz de Samsun'u daha da şahlandıracağız" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canikli'den Medikal Üretime Destek Müjdesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0