SAMSUN

Canik'te Duygulandıran Kardeşlik

 
 469
Canik'te Duygulandıran Kardeşlik - Canik Belediyesi ve gönüllü öğrenciler tarafından düzenlenen "Kalplere Hicret Gecesi"nde duygusal anlar yaşanırken, 100 mülteci aile ile 100 Samsunlu aile "kardeş" oldu
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi ve gönüllü öğrenciler tarafından düzenlenen "Kalplere Hicret Gecesi"nde duygusal anlar yaşanırken, 100 mülteci aile ile 100 Samsunlu aile "kardeş" oldu

Şiirlerin duygulandırdığı, kardeş ailelerin kucaklaştığı gecede mülteciler, Türk hükümetine ve halkına şükranlarını belirtti.

Canik Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim gören 300 öğrenci tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kalplere Hicret Gecesi" Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Kardeş ailelerin aynı masada yemek yediği ve kaynaştığı gecede, Türk aileler mülteci ve sığınmacı ailelere gül vererek gönülleri fethetti.

KARDEŞ AİLELER KUCAKLAŞTI

Samsun'a iltica etmiş Suriyeli, Iraklı ve Afgan vatandaşlarına el uzatmak, bu sorunu Samsun ve Türkiye kamuoyuyla paylaşmak, aleyhte yapılan bir takım propagandaların önüne geçmek amacıyla düzenlenen gecede, Türk ailelerinin, kardeş aile oldukları mülteci ve sığınmacıları adeta bağırlarına basıp, kucaklamaları ise görülmeye değerdi. Suriyeli gençler ile İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından yazılan ve okunan şiirler ise herkesi duygulandırdı.

MİNİK AFGANLARDAN İSTİKLAL MARŞI

Gecenin en anlam taşıyan görüntülerinden birisi de aileleriyle birlikte binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelerinden göç etmek zorunda kalan ve Samsun'a yerleşen Afganistanlı miniklerin sahneye çıkarak ellerinde Türk Bayrağı ile İstiklal Marşı'nı ve Afganistan Milli Marşı'nı söylemesiydi. Gecede konuşan Suriye, Irak ve Afgan mültecilerin temsilcileri, Canik Belediyesi ve üniversite öğrencilerine böyle bir proje hazırladıkları için teşekkür ederken, kendilerini kabul eden Türk hükümetine minnet ve şükran duyduklarını söyledi.

YAKIP YIKANLARA EN GÜZEL ÖRNEK

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, projenin büyük bir anlam taşıdığına dikkat çekerek, her zaman güzel projelere imza atan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti. Prof. Dr. Peker, "Birçok yerde gençler yakıp yıkarken İlahiyat Fakültesi öğrencilerimiz örnek bir çalışmaya imza atarak insanlığa hizmet etmektedir. İnanıyorum ki gençlerimiz çok daha güzel ve büyük projelere imza atacaklardır. Hepsini tek tek tebrik ediyorum" dedi.

ENSAR-MUHACİR İLİŞKİSİ

Projenin, Hazreti Peygamber dönemindeki Ensar-Muhacir ilişkisiyle ortaya koyma gayreti olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Belediyecilik sadece yol, kaldırım, bina yapmak demek değildir. Biz sosyal belediyeciliğe de önem veriyoruz. Öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız bu proje sayesinde inşallah kardeş aile olacak olan Samsunlu hemşehrilerimiz uzatacakları elle mülteci kardeşlerimizin sıkıntılarını çözmenin yanında, onların topluma uyma problemlerini de giderecektir. Bu proje sayesinde üniversite gençliği de şehirle buluşacak" diye konuştu.

SORUNLARIYLA İLGİLENECEKLER

Gecenin sonunda projenin hazırlanmasına katkıda bulunanlara plaket verilirken, kardeş olan Türk ve mülteci aileler birbirleriyle kucaklaştı. Mülteci aileler, teşekkür ettikleri Başkan Osman Genç ile bol bol fotoğraf çektirdi. Proje kapsamında mülteci ve sığınmacı ailelerle kardeş olacak olan Samsunlu aileler, yabancı misafirlerin maddi ve manevi problemleriyle ilgilenecek. Geceye Başkan Genç'in yanı sıra Vezirköprü Belediye Başkanı İ. Sadık Edis, OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, mülteci ve sığınmacı aileler, Türk aileler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'te Duygulandıran Kardeşlik içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0