SAMSUN

Canik'te Gençler Koruma Altında

 
 150
Canik'te Gençler Koruma Altında - Canik Belediyesi, gençleri zararlı alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından kurtarmak için örnek bir çalışma başlattı
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi, gençleri zararlı alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından kurtarmak için örnek bir çalışma başlattı

Yerel düzeyde ilk Eylem Planı için uzmanlar muhtarlarla bir araya gelirken, çalışma sonunda rapor hazırlanacak.

Gençlere yönelik yaptığı eğitim, kültür, sanat ve spor çalışmalarıyla dikkat çeken Canik Belediyesi, yeni neslin inşasında önemli bir çalışma daha başlattı. Gençleri zararlı alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından kurtarmak isteyen belediye, Eylem Planı Çalışması başlattı. Buna göre yerel düzeyde ilk olan çalışma kapsamında uzmanlar, ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Oldukça verimli geçen toplantıda, muhtarlar gençleri zararlı alışkanlıklardan kurtaracak görüş ve önerilerini uzmanlarla paylaştı.

ZARARLI ALIŞKANLIKLARI ÖNLEME EYLEM PLANI

Canik Muhtarlar Derneği binasında gerçekleştirilen toplantıya Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yıldız Pekşen ve Prof. Dr. Sevgi Canbaz, Denetimli Serbestlik İl Müdürü Canan Soğukpınar, Türk Kızılayı Canik Şube Başkanı Hatice Örs, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç ile muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Genç, 'Zararlı alışkanlıkları Önleme Eylem Planı'nın, bu zamana kadar gençler için yaptıkları çalışmaların tamamlayıcısı olacağını söyledi.

YENİ NESLİN İNŞASI

Türkiye'nin arkasındaki en büyük gücün gençler olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Biz belediye olarak gençlerimiz için kültür, sanat, eğitim, spor yatırımları yapıyoruz. Ancak geleceğimiz olan gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan kurtaramazsak ve madde bağımlılığını önlemezsek yapılan bu çalışmaların hiç bir önemi yok. Uzmanlarımız, bugün muhtarlarımızla olduğu gibi sivil toplum örgütlerimizle, toplum önderleriyle, gençlerle, anne-babalarla görüştükten sonra Eylem Planı Raporu hazırlayacak. Bu çalışmanın yeni neslin inşasında geleceğimiz açısından önemli olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

FAYDALI BİR ÇALIŞMA

Toplantıda muhtarların görüş ve önerilerini dinleyen uzmanlar da, "Böyle bir çalışmanın içerisinde yer almak bizim için mutluluk verici. İnşallah Canik Belediyesi'nin başlattığı bu çalışmayla gençlerimiz için faydalı bir çalışmaya imza atacağız. Muhtarlarımızı dinledik, ön çalışmalar tamamlandığında rapor hazırlayacağız ve Eylem Planı'nı gerçekleştireceğiz. Madde bağımlılığını önlemek için en önemli şey gençleri bu zararlı alışkanlığa hiç başlatmamaktır. Bizim de amacımız gençlerimizi bu tür kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'te Gençler Koruma Altında içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0