SAMSUN

Canik'ten Dünya Şampiyonuna Karşılama

 
 184
Canik'ten Dünya Şampiyonuna Karşılama - Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda gülle atma ve 100 metre koşuda dünya şampiyonu, disk atmada dünya ikincisi ve 200 metre koşuda dünya dördüncüsü olan Samsun Canik Belediyespor sporcusu Ali Topaloğlu, havaalanında krallar gibi karşılandı
Bafra Haber

 |  - Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda gülle atma ve 100 metre koşuda dünya şampiyonu, disk atmada dünya ikincisi ve 200 metre koşuda dünya dördüncüsü olan Samsun Canik Belediyespor sporcusu Ali Topaloğlu, havaalanında krallar gibi karşılandı

Şampiyonada iki altın bir gümüş madalya kazanan Ali Topaloğlu için Samsun-Çarşamba Uluslararası Havaalanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Dünya Şampiyonu Topaloğlu, havaalanında Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş, Samsun Canik Belediyespor Kulübü Başkanı Ercan Bayrak ile ailesi tarafından çiçeklerle karşılandı. Vatandaşlar da şampiyon sporcuya büyük ilgi gösterdiler. Karşılamada Başkan Genç ve ailesi büyük bir gurur yaşadılar.

"AY-YILDIZLI BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKTİRDİ"

Güney Afrika'daki şampiyonada göndere ay-yıldızlı bayrağı üç kere çektirip İstiklal Marşı'nı dinleten Samsun Canik Belediyespor sporcusu Ali Topaloğlu'nun karşılama töreni sırasında oldukça duygulandığı görüldü. Topaloğlu, Türk bayrağını göndere çektirmekten büyük onur duyduğunu belirterek, "Her zaman yanımda olan ve destekleyen Başkanım Osman Genç'e çok teşekkür ediyorum. Takımımıza ve şehrimize böyle bir mutluluk yaşatmak benim için onur verici" dedi.

"ŞEHRİMİZİN ADINI DUYURDU"

Ali Topaloğlu'nu büyük başarısından dolayı tebrik eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, "Bizlere dünya şampiyonluğunu kazandırmasından dolayı büyük bir onur duydum. Türk milletinin gururu olan ve bayrağımızı birçok ülkenin bayrağının üzerine çıkarıp dalgalandıran genç sporcumuza ve onu yetiştiren destekleyen ailesine teşekkür ediyorum. Samsun Canik Belediyespor Kulübü'nün yanı sıra şehrimizin adını dünyaya duyurdu. Kendisi özellikle down sendromlu çocuklarımız olmak üzere gençlerimize idol olacaktır. İnanıyorum ki bu başarılarının devamı gelecektir" diye konuştu.

"CANİK DÜNYANIN HER YERİNDE"

Türk sporcusuna imkan verildiğinde elde edemeyeceği başarı olmayacağını da söyleyen Başkan Genç, "Ali evladımız bize bunu bir kez daha gösterdi. Türk genci bunları yaparken aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerine saygılı gençlerdir. Ali kardeşimiz bunların hepsini birleştirdi ve gerçekten bir ülke evladı olarak bizlere bu onuru yaşattı. Bu sportif bir başarıdır ama anlamı çok büyüktür. Bizler gençlerimize çok güveniyoruz. Canik artık dünyanın her yerinde. Spora ve sporcuya desteğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürecektir" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'ten Dünya Şampiyonuna Karşılama içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0