SAMSUN

Canik'ten Kuşlara Merhamet Yuvaları

 
 84
Canik'ten Kuşlara Merhamet Yuvaları - Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi tarafından, doğal ortamlarında yaşayan kuşlar için özel tasarlanmış yuvalar yerleştirildi
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi tarafından, doğal ortamlarında yaşayan kuşlar için özel tasarlanmış yuvalar yerleştirildi

Daha önce yaban hayvanları için doğaya yem bırakan ve sokak köpekleri için suluk yerleştiren Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi, şimdi de Osmanlı döneminde özellikle serçe, kumru, güvercin gibi kuşların soğuk kış günlerinde barınması için cami, medrese ve türbelerin dış cephesine yapılan kuş evlerini ilçede bulunan ağaçlık alanlara monte ediyor.

İLK ETAPTA 50 ADET YUVA

Kentteki kuş türlerinin barınmasına olanak sağlayacak çalışmayla, kuşların büyüklüğüne göre park ve mesire alanlarında ilk etapta 50 adet kuş yuvası yerleştirildi. İnsan elinin ulaşamayacağı ve kuşların kendilerini güvende hissedebilecekleri uygun yerlere yapılmaya başlanan kuş evleri parklara ayrı bir güzellik katıyor.

"ATALARIMIZIN GELENEĞİ"

Mütevazi ama çok insani bir çalışma yaptıklarına vurgu yapan Başkan Osman Genç, "Bizim medeniyetimiz ifade edildiği gibi çevreye, hayvana ve ekolojiye dost bir medeniyettir. Osmanlı'da kuşlar için vakıflar kurulmuş, özel müesseseler kurulmuştur. Biz de ağaçlık alanlarımızda merhamet yuvaları adı altında kuş yuvaları oluşturuyoruz. Böylece Canik Belediyesi olarak atalarımızın bu güzel geleneğini yaşatmak istiyoruz" dedi.

YAŞANABİLİR DOĞAN İÇİN

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi Müdürü Hakan Ortaç da, "Doğanın yaşanabilir olması için, yaşamın doğallığının korunması gerekiyor. Kuşlar için korunaklı yuvalar yaparak hem onlara daha iyi şartlarda bir yaşam sunuyoruz hem de vatandaşlarımızın ağaçlık alanlarda kuş sesleriyle buluştuğu doğal bir ortamda dinlenebildikleri, keyifli bir ortam sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Canik'ten Kuşlara Merhamet Yuvaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0