EĞİTİM

Çarşamba Kitap Fuarı`nda Şiir Ve Sanat Konuştu

 
 130
Çarşamba Kitap Fuarı`nda Şiir Ve Sanat Konuştu - Oktay ZERRİN- Bafra Haber/ 14 Mayıs`ta başlayıp 22 Mayıs`ta sona eren Çarşamba Kitap Fuarı`nda sadece şiir kitapları değil sanat ürünleri de sergilendi.
Bafra Haber

 |  - Oktay ZERRİN- Bafra Haber/ 14 Mayıs`ta başlayıp 22 Mayıs`ta sona eren Çarşamba Kitap Fuarı`nda sadece şiir kitapları değil sanat ürünleri de sergilendi.

Süavi Özer hiç bir kurs ve hocadan kurs almadan, ünlü sanatkarların Hüsn-ü Hat ve Tezhip eserlerini boyayarak rölyef sanatıyla tanıştıran ilk ve tek kişi olup aynı zamanda 60x75 cm boyutunda Fatih Sultan Mehmet`in bakır rölyef tablosunu ilk yapan sanatçı olarak fuarda dikkat çekti.

Bir diğer sanatkar ise 47 yaşında, ev hanımı Mücella Köse. Köse yağlı boya tablolarıyla Çarşamba Kitap Fuarı`nda yer aldı. 3 aylık Halk Eğitim kursu alan Mücella Köse 3 çocuk annesi.

Fuarda Mücella Köse`nin kızı Betül Köse annesiyle ilgili şöyle dedi:

"Annem çocukluktan beri istediği hayalini gerçekleştirdi. 30 civarında eseriyle Çarşamba Kitap Fuarı`nda 2. sergisini açtı. Tablolar 150 TL`den başlayan fiyatlarla sanatsever halkımızın istifadesine sunuldu. Gördüğümüz ilgiden memnunuz."

Çarşamba Kitap Fuarı`nda eserleriyle yer alan bir diğer sanatçı ise Halil İbrahim Bayram. Çorum Bayatlı olup Bafra`da doğan Bayram 2006 yılında kitap notlarını yazarak Hat Sanatı`na başladı. Halil İbrahim Bayram sanatıyla ilgili olarak şöyle dedi:

" İlerleyen yıllarda rica üzerine işyerlerine Besmele ve Hizb-i Emir Buhari yazmaya başladım. Son 4 yılda tabaklara yazmaktayım. Hat dersini İmam-Hatip Lisesi`nde aldım. Hüsn-ü Hat yazılarını kendi gayretimle yazmaya çalışmaktayım."

Görüldüğü gibi Çarşamba Kitap Fuarı 22 Mayıs`ta sona erdi fakat fuarda sadece şiir değil sanat da konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba Kitap Fuarı`nda Şiir Ve Sanat Konuştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0