SAMSUN

Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi'nden Sıcak Hava Uyarısı

 
 275
Çarşamba Toplum SağlığıMerkezi'nden Sıcak Hava Uyarısı - Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr
Bafra Haber

 |  - Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr

Ülkü Yıldırım, vatandaşlara aşırı sıcaklar konusunda uyarılarda bulundu.

Dr. Ülkü Yıldırım, aşırı sıcaklardan en fazla olumsuz etkilenen grupların 4 yaşından küçük çocuklar, yaşlılar, kronik hastalığı (şeker, kalp damar hastalıkları, beyin damar hastalıkları, psikolojik hastalar, kronik solunum sistemi hastaları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları) olanlar, hamileler, aşırı kilolular ve açık havada çalışmak zorunda olanlar olduğunu söyledi.

Dr. Yıldırım, güneş ışınlarının dik geldiği saatler olan 10.00 ve 16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça açık havalarda bulunulmamasını ve denize girilmemesini önerdi. Yıldırım, özellikle açık alanlarda ve seralarda çalışmak zorunda olanların mümkün olduğunca güneş altında korunmasız kalmamaya dikkat etmeleri, sık sız tuz ve mineral içeren sıvı gıdalar tüketmeleri, susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2.5 litre sıvı tüketmeleri, aşırı yağlı ve ağır beslenmeden kaçınmaları, sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme tercih etmeleri, açık renkli hafif bol giysiler giymeleri tavsiyelerinde bulundu.

Dr. Ülkü Yıldırım ayrıca, açıkta satılan et, süt, yumurta, tavuk ve balık gibi yiyeceklerin aşırı sıcaklardan dolayı çok kolay bozulup zehirlenmelere yol açtığından kesinlikle alınmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi'nden Sıcak Hava Uyarısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0