EĞİTİM

Çetinkaya Ybo`dan Bilim Fuarı

 
 202
Çetinkaya Ybo`dan Bilim Fuarı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde hizmet veren Çetinkaya İMKB Şehit Erol Haspulat YBO, Tübitak 4006 bilim fuarı yapılan açılış töreniyle yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde hizmet veren Çetinkaya İMKB Şehit Erol Haspulat YBO, Tübitak 4006 bilim fuarı yapılan açılış töreniyle yapıldı.

Tübitak 4006 Bilim Fuarı 54 Öğrenci ile birlikte 34 proje ile katılımcılara tanıtılmak üzere sergilendi. Açılış töreni Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Okulun bahçesinde yapılan törende ilk olarak ana sınıfı öğrencilerinin ördek dansı sahnelendi, katılımcıların tebessüm etmesini sağlayan miniklerin ardından okul öğrencileri hızlı köpük deneyi gerçekleştirerek katılımcıların ilgisini üzerilerinde topladılar.  İlkokul öğrencilerinin dans gösterisi ise büyük alkış toplarken gösteriler okul öğrencilerinin Fen andı okuyup şapka fırlatmasıyla son buldu.

Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet ali Katipoğlu, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum`un kestiği kurdele ile açılan bilim fuarı, katılımcılar tarafından gezilere incelendi.

Sergide erozyonun sebeplerini anlatan projelerden, hızlı trenin çalışmasını anlatan projelere kadar bir çok proje sunuldu.

Okul Müdürü Cavit Ovalı yaptığı açıklamada, "Fuarımızda 34 proje ile 54 öğrencimiz görev aldı. Okulumuzun böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapması bizi onurlandırdı. Projelerde yer alan ve bu fuar için çalışma yapan öğretmen ve öğrencilerimi tebrik ediyor kendilerine teşekkür ediyorum. Fuarımız 2 gün boyunca açık kalacaktır." dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çetinkaya Ybo`dan Bilim Fuarı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0