SİYASET

Chp Samsun Milletvekili Sezgin Aday Adaylığını Açıkladı

 
 301
Chp Samsun MilletvekiliSezgin Aday Adaylığını Açıkladı - CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Mimar Cengiz Sezgin, Bafra'da yaptığı açıklamada aday adaylığını açıkladı.
Bafra Haber

 |  - CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Mimar Cengiz Sezgin, Bafra'da yaptığı açıklamada aday adaylığını açıkladı.

Bafra Beşyol'daki CHP İlçe Teşkilatı binası önünde aday adaylığını açıklamadan önce bir konuşma yapan CHP Bafra İlçe başkanı Nihat Oktay, seçkin ve önemli aday adaylarıyla Samsun'da yeni bir zaferin öncüsü olacakların söylerken Halk TV Genel Müdürü ve Samsun Milletvekili Aday Adayı Şaban Sevinç, İsmail Tutoğlu, Recep Kılıç ve diğer aday adayları ile açıklamalara katılan Bafra Halkı da aday adaylığını açıklayan Mimar Cengiz Sezgin'e alkışlarla destek verdiler. 

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Mimar Cengiz Sezgin"Cumhuriyet Halk Partisi nedir? Cumhuriyet Halk Partisi, gönüllü çalışan, demokrasiye ve mutluluğa çalışan yani kısacası Cumhuriyet Halk Partisi, ezilen herkesin yanında olan bir partidir. Ne dediler? Çalma yok, çırpma Yok, hırsızlık Yok. Bakın buraya! Cumhuriyet Halk Partisi`nin kadrosuna bir bakın. Bir tanesinin şaibesi çıktı mı? Ama ben kimseye de haksızlık yapmak istemiyorum. Babaların yaptığı suçu evlatlar çekmez. Eğer; yukarıdaki bir suç işliyorsa onu evlatları çekmez. Ak Parti`li kardeşlerim de, Milliyetçi Hareket Parti`li kardeşlerim de diğer bütün partili kardeşlerim de hepsinin bizim yanımızda olacağına gönülden inanıyorum."dedi.

Sezgin konuşmasında;"Çünkü biz kimseyi ötekileştirmeyen bir gelenekten geliyoruz. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Yukarıda birisi var ya! Cumhurbaşkanı, Başbakan, Tıp Doktoru, Mühendis, Esnaf, Çiftçi.  Her dalda bilgisi var. Allah bu Cumhurbaşkanı'na öyle bir şey vermiş ki; her meslekte bilgisi var! Her mesleği çok iyi bilen bir Cumhurbaşkanımız var. Uçağa biniyor, İstanbul`un üzerinde geziyor. İşaret ediyor; buraya diyor köprü yapacağım, buraya da diyor kanal yapacağım" diyerek, zaman zaman konuşmasına alkışlarla devam etti.

Sezgin; "Ben İlkokulu, orta ve liseyi Bafra`da bitirdim. Ankara`da Devlet Mühendislik Akademisi, Mimarlık Fakültesi mezunu olup, Yedek Subay olarak askerliğimi yaptım. Eşim emekli öğretmendir. İki evlat sahibiyim. Asker`den geldikten sonra ben bu topraklardan ayrılmadım. Bölgemi hiç bırakmadım. Hep burada hizmete devam ettim. Düğünümüzde beraber olduk,  bayramlarımızı beraber kutladık, cenazelerimizi beraber kaldırdık, beraber üzüldük. Onun için ben Bafra Halkı'nın, Ondokuzmayıs, Alaçam, Yakakent ve tüm Samsun`un tüm ilçelerinde birçok projeler yaptım.  Buraların sorunlarını en iyi bilen bir kardeşinizim, bir arkadaşınızım. Bunu neden söyledim; çünkü karşı karşıya geldiğimiz bütün arkadaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye çalıştım" şeklinde konuştu.

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Sezgin; "Milletvekili nedir? Herkesi kucaklar öper. Herkesçe tanınır, herkese telefonlarını açar. Kendini beğendirir. Milletvekili seçildiğinde Meclis'e girdiğinde şaşırır. Bir bakar ki ceylan derisi koltuklar. Türkiye`nin en seçkin ışık akustiğinin kurgulandığı bir salon. Der ki, ben nereye geldim. O da dakikada nereden geldiğini unutur!.. Akşam olur ne yapayım der. Daha başka bir ışıklı yer yok mu oraya gideyim der. Hayallerle gönderilen milletvekilinin icraatı ilk günde fiyaskoyla sonuçlanır.  Telefonlara çıkmaz. Ben gönlümden konuşuyorum arkadaşlar, burada yabancı yok. Allah bana milletvekilliğini nasip ederse, Ankara`ya gidersem benim iki tane evim olacak. Benim memleketlim geldiği zaman; sabah kahvaltısını yapacak, öğlen ve akşam yemeğini yiyecek, istirahatını yapacak. Ben de onları yanında eşimle birlikte misafir edeceğim" şeklinde sözlerini tamamladı.

Sezgin'in konuşmasının ardından partililer ve milletvekili aday adayları CHP Bafra İlçe Teşkilatı'na çıkarak, karşılıklı sohbet edip ülke ve bölge sorunlarını dile getirdiler.

Haber: Oktay Zerrin-Bafra

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Chp Samsun Milletvekili Sezgin Aday Adaylığını Açıkladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0