SAMSUN

Chp'den 93. Yıl Kutlaması

 
 88
Chp'den 93. Yıl Kutlaması - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı, partinin kuruluşunun 93
Bafra Haber

 |  - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı, partinin kuruluşunun 93

yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde bir tören gerçekleştirdi.

Anıttaki törene CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Ardından da konuşmalara geçildi.

Cumhuriyetin adını hiçbir yerden çıkarttırmayacaklarını vurgulayan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, "CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün '2 büyük eserim' dediği değerlerden birisidir. Diğeri de Türkiye Cumhuriyeti'dir. Cumhuriyete ve CHP'ye bu nedenle sahip çıkmak zorundayız. Cumhuriyet değerlerinin tahrip edildiğini görüyoruz. Bunun bir örneğini de Terme'de yaşadık. Terme Cumhuriyet Meydanı'nın adı belediye meclis kararı ile '15 Temmuz Milli İrade Meydanı' olarak değiştirilmiş. Belediye başkanı ile bu konuyu konuştum. Bunu yapamazlar. Kanunlar kapsamında bu karar Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'ne aittir. Ben Terme Belediyesi'nin yaptığı bu yanlışın Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılamaması gerektiğini düşünüyorum. Cumhuriyetin adı değişmez, meydanlardan silinmez. Bunun karşısında olacağız" dedi.

"CHP, laik, sosyal ve hukuk devletinin teminatıdır"

CHP'nin bu ülkede birçok değerin teminatı olduğunun altını çizen Akçagöz, "CHP dün olduğu gibi bugün de antiemperyalist çizgisini koruyor ve sürdürüyor. CHP, laik, sosyal ve hukuk devletinin teminatıdır. CHP dediğiniz zaman tepeden tırnağa iman, demokrasi, özgürlük akla gelir. Bu kavramları yaşatmaya devam edeceğiz. 93. yılımızı kutluyoruz. 9 Eylül sadece partimizin kuruluş yıl dönümü değil, aynı zamanda İzmir'in de kurtuluşudur. Bu kutlu günlerde bir araya gelmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Tören, Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin'in konuşmalarının ardından sonra sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Chp'den 93. Yıl Kutlaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0