SİYASET

Chp`li Şaban Şevinç`ten Çiğdem Karaaslan`a Havuz İması

 
 2535
Chp`li Şaban Şevinç`tenÇiğdem Karaaslan`a Havuz İması - Bafra Haber Özel / CHP Samsun Milletvekili adayı Şaban Sevinç, düzenlediği basın toplantısında AKP Samsun Milletvekili adayları Akif Çağatay Kılıç ve Çiğdem Karaaslan`ı topa tuttu.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber Özel / CHP Samsun Milletvekili adayı Şaban Sevinç, düzenlediği basın toplantısında AKP Samsun Milletvekili adayları Akif Çağatay Kılıç ve Çiğdem Karaaslan`ı topa tuttu.

CHP Samsun Milletvekili adayı Şaban Sevinç, Yafeya Otelde düzenlenen toplantıda Samsun basını ile bir araya geldi.

AKP`yi sert bir dille eleştiren Şaban Sevinç, AKP`ye, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve AKP MYK üyesi ve milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan üzerinden yüklendi.
Sevinç, Bakan Kılıç`a Samsunspor üzerinden yüklenirken, Karaaslan`a ise Spor Bakanlığından aldığı ihaleler üzerinden yüklendi.
Bakan Kılıç`ı, "İşini gerektiği gibi yani Samsun milletvekili olma işini gerektiği gibi yapmamakla suçluyorum"  sözleri ile eleştiren CHP adayı Şaban Kılıç, Çiğdem Karaaslan`ı ise "Sen kim olarak, hangi marifetin, hangi hünerin ile 89 adet ihaleyi son 5 yıl içinde aldın."  şeklinde eleştirdi.

CHP Milletvekili Şaban Sevinç`in basın toplantısının satır başları şu şekilde:

ATATÜRK SAMSUN`U GÜVENİLİR LİMAN SEÇTİ AMA...
Samsun`un benim için en büyük önemi, Mustafa Kemal Atatürk Türkiye`nin kurtuluşunda 1919`da Samsun`u en güvenilir liman olarak  seçti ve Samsun`da Türkiye`nin Kurtuluş ateşini yaktı.
Samsun Karadeniz`in önemli şehridir ama Samsun`a baktığımızda maalesef bu konumunu Türkiye`de gerektiği şekilde temsil edemiyor.
Samsun, Türkiye içinde baktığımızda oldukça geri kalmış görünüyor. Tarihte de önemli kentlerden biri olan Samsun`un bugünkü konumuna baktığımızda maalesef sosyoekonomik açıdan geri kalmış diyebileceğimiz bir statüde duruyor.  
Türkiye`nin 16. büyük nüfusa sahip şehri olan Samsun Türkiye`de 34. sırada. Siyasi olarak da büyük bir çarpıklıklar var Samsun`da.
Mesela iktidar partisi yüzde 43-44 ortalama oy alırken Samsun`a bakıyorsun yüzde 63-64 civarlarında oy alıyor alıyor.

SAMSUN KONYA GİBİ OLMUŞ
Samsun adeta siyasal olarak bir Konya gibi olmuş. Hak etmediği bir oranda, hormonlu bir şekilde destek almakta.
Aynı şekilde bizim partimize de olmak üzere tam ters orantıda Türkiye ortalamasının altında bir destek veriyor Samsun.
Çok farklı nedenleri var tabii. Başta Cumhuriyet Halk Partisi yani bizden de kaynaklanan nedenleri var.

Samsun`da siyasal açıdan köklü bir değişim ihtiyacı olduğu ortada duruyor. Ortalamada Türkiye`yi yansıtan bir şeyin olması gerekiyor.

SAMSUN`UN İZMİR GİBİ OLMASI GEREKİYOR
Samsun`un 1919`daki anlamına döndüğümüzde belki İzmir gibi olması gerekiyor. İzmir`den de daha önde olması gerekiyor. Siyasal anlamda söylüyorum Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşı`nı Samsun`dan başlatıyor İzmir`de bitiriyor. İzmir`de çok farklı bir siyasal yapı var ama Samsun`da tam tersi bir siyasal yapı var. Bunun kabul kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu sene o sonucu tersine çevireceğiz.
Ben bu süreçte negatif kampanya yapmaktan hoşlanmıyorum ama dikkatinize sunmak istiyorum. Samsun`da AKP hormonlu bir şekilde oy alıyor. Hormonlu diyorum çünkü hakikaten hak etmediği bir şekilde destek alıyor.

AKP`nin milletvekili listesine baktığımızda da iki tane isim dikkatimi çekiyor. Birincisi Akif Çağatay Kılıç diğeri de Çiğdem Karaaslan.

SAMSUNSPOR HABİRE TOKAT YİYOR
Akif ve Spor Bakanına bakıyorsun, Samsunspor`umuz Türkiye`nin en sıkıntılı durumunu yaşayan bir futbol takımı halinde.
Nedir, niye böyle Samsunspor. Niye geçen yıl puanı silindi? İşte bu yıl da puanı siliniyor. Niye siliniyor Samsunspor`un puanı? Neymiş, yani suçu nedir?
Samsunspor normalde demin anlattığım tarihi kültürel değeri ile coğrafi büyüklüğü ve yapısı ile sosyo-ekonomik yapısı ile Türkiye`nin Süper Ligi`nde oynaması gereken takımlardan biridir.

Samsun`da bakanlar ve Spor Bakanlığı da hem önceki hem şimdi ki AKP`li olmasına rağmen üstelik o AKP`de Samsun`da hormonlu bir şekilde oy alırken Samsunspor mali yapısı nedeniyle tokat yiyor. Nereden yiyor? işte Türkiye Futbol Federasyonundan yiyor. Puanları siliniyor falan... Spor Bakanı ne iş yapıyor.

ÇİĞDEM KARAASLAN 36 YAŞINDA 89 ADET İHALE ALMIŞ
Çiğdem Karaaslan var dedim ya bir de. Çiğdem Karaaslan`ı niye söyledim?
AKP`nin milletvekili 36 yaşında bir bayan siyasetçiye dikkatinizi çekiyorum. 36 yaşında... Altını çiziyorum niye 36 yaşında olduğunun. 36 yaşında 89 adet ihale almış Çiğdem Karaarslan.

Kimden almış 89 adet ihaleyi Çiğdem Karaaslan? Kamudan almış. Gençlik merkezi binaları Samsun`da da var. Samsun gibi diğer illerde de var.  ihaleleri hep Çiğdem Karaaslan`a vermişler. 78 adet yetmemiş 11 adet de kentsel dönüşüm projesi vermişler Çiğdem Hanıma.

ÇİĞDEM HANIM KİM? NEDİR BU İŞİN SIRRI?
Türkiye`de başka Mimar yok, Türkiye`de başka Mimar kalmamış. Akif bütün ihaleleri 36 yaşındaki üstelik peyzaj mimarı olan Çiğdem Karaarslan`a veriyor.
Bahçe düzenlemesi bahçe işleri falan. Türkiye`de başka Mimar kalmamış. Çiğdem Karaaslan uluslararası çok deneyimli kurumsal bir Mimarlık şirketi oluşturmuş sanki ve devlet bütün ihaleleri ona akıtmış.

Bu İşin sırrı nedir? Neden öyle oluyor, ne oluyor kardeşim, neden hep Çiğdem Karaarslan alıyor devletin ihalelerini. Çiğdem Hanım kim, nedir bu işin sırrı.

Bir taraftan Çiğdem Karaaslan genç bir Samsun milletvekili adayı. Samsunlu olup olmadığı bile tartışılıyor, kendisine ihaleler okutuluyor AKP tarafından.

Bir taraftan da bizim Samsunspor, Spor Bakanı Samsun`da olduğu halde üstelik Samsun`da da hormonlu bir şekilde büyük destek aldıkları halde Samsunspor 15 20 milyon liralık mali krizini bir türlü çözülemiyor ve puanları silinip duruyor. Samsunspor 2 yıldır doğal afet gibi önlenemez bir sorun içinde.

BELKİ HAVUZUN YENİ MİMARI ÇİĞDEM KARAASLAN
Çiğdem Karaaslan`a paralar akıyor, Spor Bakanı 15-20 milyon liralık kaynak destek bulamıyor. Çiğdem Karaaslan ihale alıyorsun, Samsun milletvekili  dünyanın parasını kazanıyorsun, üstelik o ihaleleri almalarının başka nedenleri de var. Belki havuzun yeni mimarı belki Çiğdem Hanım. Öyle durduk yere AKP 70-80 ihaleyi vermez, bir şey vardır yani.  

Şunun değeri 10 liradır, devlet olarak bana verirseniz bu işi ben bunu 10 liraya yaparım ama bana vermezler. Bir eşine dostuna verirsen ve dersen ki bunun değeri 10 lira, 10 liraya yapabilirsin ama sen bunu 20 liraya yap, artan 10 lirayı, fazladan aldığın 10 lirayı yandan bana ver.

HAVUZ DEDİĞİM SİSTEM BU
İşte Bilal`in şirketine verirsin ona verirsin, bUna verirsin. Havuz dediğimiz sistem bu. Paralar o havuzda birikiyor, toplanıyor, spora aktarılacak ya da verilecek destek kalmıyor, enerji kalmıyor. Samsunspor da eziyet çekip duruyor.

Spora karşı burada vicdansız bir şey var. Vicdansızca bir cezalandırma yöntemi var. Üstelik bu halkın kaynakları haksız bir şekilde AKP milletvekiline akıtıldığı halde var. Üstelik o AKP milletvekili de Samsunlu bir milletvekili.
AKP kaynaklarını büyük bir hortum bağlanmış akıtılıyor Samsun`un futbol takımı da mali imkânsızlıklar içerisinde boğuşuyor.

ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN MİLLETVEKİLİ OLMA İŞİNİ YAPMIYOR
Çağatay Kılıç`ı işini gerektiği gibi yani Samsun milletvekili olma işini gerektiği gibi yapmamakla suçluyorum. Görevini ihmal etmekle suçluyorum.  Spora karşı, Samsun halkına karşı yapması gereken görevi işi yapmadığını görüyoruz.

Çiğdem Hanımı da bu durumu izah etmeye çağırıyorum. Sen kim olarak, hangi marifet, hangi hünerin ile bu kadar,  89 adet ihaleyi son 5 yıl içinde aldın. Son 5 yıl içerisinde oluyor bunlar. 20 yılda 30 yılda değil yani. Zaten Çiğdem Hanımın da o kadar bir geçmişi yok. Zaten 36 yaşında. Son 5 yıl içerisinde hangi hünerinle bu 89 adet büyük ihale aldın.

ÇİĞDEM HANIMIN AÇIKLAMA YAPIP İKNA ETMESİ GEREK
Bunu bizim Samsun olarak Çiğdem karaaslan`ın sormamız lazım.
Çiğdem Hanım`ın da Samsun`a ve Samsun basınına açıklama yapıp ikna etmesi lazım.
Efendim, ben duymuyorum görmüyorum. İşte bu konuda konuşmam, muhatap almam cevap vermem.
Kendisi bilir. Duymuyorsa, görmüyorsa, cevap vermiyorsa, muhatap almıyorsa, o zaman bu işin altında, bu işin arkasında, demek ki bizim kuşkulandığımız bir takım şeyler haklılık payı kazanıyor. Demek ki izah edemeyeceği, cevap veremeyeceği bir takım durumlar var. Konuşmuyor, bu konuda açıklama yapmıyor anlamına gelir.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Chp`li Şaban Şevinç`ten Çiğdem Karaaslan`a Havuz İması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0