ULUSAL

Chp'lilerden Kontenjan Ve Ön Seçim Uyarısı

 
 430
Chp'lilerden Kontenjan Ve Ön Seçim Uyarısı - CHP`de 14 çalışma grubu dilekçelerini genel merkez'e sundu.
Bafra Haber

 |  - CHP`de 14 çalışma grubu dilekçelerini genel merkez'e sundu.

Erhan Baydar: "Müflis sağ siyasetçilerin chp`ye oy getirmeyeceği inancındayız"   
CHP içerisinde farklı illerde siyaset yapan 14 çalışma grubu, genel merkeze milletvekili seçimlerinde yüzde 5 dışında herhangi bir kontenjan kullanılmamasını ve milletvekili adaylarının hakim denetiminde ön seçimle belirlenmesi gerektiğini belirten dilekçe verdi. 
Milletvekili seçimlerinde yüzde 5 dışında herhangi bir kontenjan kullanılmamasını ve milletvekili adaylarının hakim denetiminde ön seçimle belirlenmesini içeren dilekçe CHP içerisinde bulunan 14 çalışma grubu tarafından genel merkeze sunuldu. Dilekçenin alındığına dair "Alındı belgesi"   nin 14 çalışma grubuna verildiği açıklandı. 14 çalışma grubu dilekçeyi genel merkeze teslim ettikten sonra genel merkez önünde grup adına eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Erhan Baydar bir basın açıklaması yaptı.
"MÜFLİS SAĞ SİYASETÇİLERİN CHP`YE OY GETİRMEYECEĞİ İNANCINDAYIZ"   
Açıklama sırasında, Kılıçdaroğlu`nun Abdullatif Şener ve Ali Müfit Gürtuna`ya da milletvekilliği götürdüğünün konuşulduğu hatılatılarak, eğer adayları genel merkez belirlerse daha çok sağdan aday olacağı endişesi mi taşıdıklarıyla ilgili soruya Baydar, "Bunu biz de gazetede okuduk. Bu haberin doğru olmamasını istiyoruz. Çünkü CHP`li üyeler uykusuzlar. Madımak`ta, Sivas`ta, Maraş`ta, Gezi`de mağdurların kemikleri sızlar. Bu haberin biz gerçek olamayacağı inancındayız. Ancak haber gerçekse öncelikle yöntem yanlış. Çünkü partinin yetkili kurulları varken siyaset meşru zeminde yetkili kurullarla yapılması gerekirken kamuoyunda basın üzerinden tartışılıyorsa yanlıştır. CHP üyeleri olarak bizler şunu savunuyoruz; partide ön seçim olmalı diyoruz ve tam da bizim ön seçim talebemizle isimlerin gündeme geldiği tarihin çakışması aklımıza şunu getiriyor; CHP üyeleri olarak sağdan gelen kadrolara kapımız açık diyoruz. Tabi ki partimizin değerlerini benimseyip geleceklerse buyurup gelsinler. Ancak geçmişte kendi partilerini batıran kendi dönemlerinin Rıza Sarraf`ı olanlar, müflis sağ siyasetçilerin CHP`ye oy getirmeyeceği inancındayız. Bütün dünyada yaşananlar gösteriyor ki, Yunanistan`da sol birlik sağlanmış, sol değerlerle ve sol politikalarla sol kadrolar iktidara gelmiştir. Umarım ki bu kamuoyunda gezen isimler doğru değildir. Çünkü sol kadrolar bundan çok rahatsız olacaktır. Biz partinin sola dönmesini adaylarında parti ilkelerini benimseyen insanlardan tespit etmesini istiyoruz"    cevabını verdi.
Baydar, 17 Ocak`ta Ankara`da toplandıklarını belirterek, "İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Muğla, Denizli, Samsun, Trabzon, Antakya, ve Ankara`dan katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri olarak, partimizi halkın umudu yapmak ve iktidara taşımak yolundaki görüş ve önerilerimizi parti üyelik görevi ve sorumluluğu ile genel merkez yönetimi, örgütlerimiz ve tüm üyelerimizle paylaşıyoruz"    diye konuştu.
CHP üyelerinin adaylarını kendilerinin seçmesi gerektiğini vurgulayan Baydar, "Parti içi demokrasi gereği, CHP üyelerinin seçme ve seçilme hakkını kullanarak adaylarını kendisi seçmelidir. Adaylarımız, hakim denetiminde üyelerin katılımıyla yapılacak ön seçimlerle belirlenmelidir. Aday belirlenmesinde kontenjan kullanımı, siyasi partiler yasasının gösterdiği yüzde 5 oranında uygulanmalı, aynı kişi için ikinci defa kontenjan uygulanmamalıdır. Üyenin karar mekanizalarına katılımı, söz ve karar hakkını kullanması sağlanmalıdır. İl ve ilçe örgütlerinin görüş ve önerileri alınarak tüzük kurultayı toplanmalı, CHP tüzüğü daha demokratik ve daha işlevsel bir yapıya kavuşturulmalı ve uygulanmalıdır. Olağan il, ilçe kongreleri ile kurultay süreci aksatılmaksızın işletilmelidir. Parti örgütlerinin faaliyetleri şeffaf ve üye denetimine açık olmalıdır"    diye konuştu.
Baydar, şöyle devam etti:
"Ülkede iktidar olmak için, örgütlerimizde emek veren CHP ilkelerini, felsefesini ve ideolojisini özümsemiş adaylarla halkımızın karşısına çıkmalıyız. Cumhuriyet devrim ve ilkeleri ile sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri temelinde emekten ve halktan yana sol politikalarla halkımızın güvenini ve desteğini kazanmalıyız. Parti içi işleyiş ve siyaset anlayışımızla ilgili görüş ve önerilerimiz gerçekleşinceye kadar hep birlikte çalışmaya ve Cumhuriyet Halk Partimizi ülkemizde iktidara taşımaya kararlıyız."   
Topladıkları imzanın binlerce olduğunu açıklayan Baydar, "İmzaların bir özelliği var; hepsi nitelikli imza. Ankara`da il kongre delegelerinin yüzde 90`ı, ilçe başkanları, önceki il başkanlarının burada imzaları var. Sayıdan çok şuna takılmanızı dikkat ederim, CHP`nin bütün üyeleri ve örgütleri milletvekili adaylarının ön seçimle tespitini, kontenjanın da yüzde 5 ile sınırlı kalmasını istiyoruz. Partimizde meşru yollardan mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Biz ön seçim talep ediyoruz. Partiden ayrılmamız söz konusu değil. Biz partiliyiz şimdiye kadar hiç kopmadık. Ancak şimdiye kadar atamayla gelip partiden ayrılanları çok gördük"    ifadelerini kullandı. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Chp'lilerden Kontenjan Ve Ön Seçim Uyarısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0