SAMSUN

Çmo Genel Başkanı Bozoğlu: "Meslek Odaları Susturulmaya Çalışılıyor"

 
 439
Çmo Genel Başkanı Bozoğlu:"Meslek Odaları Susturulmaya Çalışılıyor" - Samsun Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Samsun Şubesi'nin açılışına katılan ÇMO Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'ne (TMMOB) yönelik yasada değişiklik yapılarak meslek odalarının susturulmaya çalışıldığını öne sürdü
Bafra Haber

 |  - Samsun Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Samsun Şubesi'nin açılışına katılan ÇMO Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'ne (TMMOB) yönelik yasada değişiklik yapılarak meslek odalarının susturulmaya çalışıldığını öne sürdü

İstiklal Caddesi üzerinde hizmete giren ÇMO Samsun Şubesi'nin açılışını Genel Başkan Baran Bozoğlu, ÇMO Samsun Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sema Arıman, ÇMO Samsun Şube Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülfem Bakan, üyeler ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri yaptı. Açılış sonrası konuşan ÇMO Genel Başkanı Baran Bozoğlu, "Bugün Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'ne (TMMOB) dair hükümetin çeşitli yasal düzenlemeleri var. TMMOB yasasına değişiklik yapılarak meslek odaları susturulmaya çalışılıyor. Meslek odalarının söylediği sözlerin kamuoyunda yankı bulması engellenmeye çalışılıyor. Bu TMMOB yasasına rağmen direnerek, gittikçe büyüyerek ve akıntıya karşı kürek çekerek mücadele ediyoruz. Biz ÇMO olarak Türkiye'nin her tarafında yaşanan problemlere dair mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Samsun'da hava kirliliği sınır değerlerinin 210 kez aşıldığını söyleyen Bozoğlu, "Samsun'da büyük problemler var. Şuanda Samsun merkezinde hava kirliliği yoğun bir şekilde devam ediyor. Avrupa Birliği sınır değerleri normalde 50 mikrogram/metreküp iken Türkiye'de bu sınır değer 100 mikrogram/metreküptür. Avrupalılardan ciğerimiz daha mı kötü durumda. Avrupalıların ciğeri ciğerde, bizim ciğerimiz ciğer değil mi sorusunu soruyoruz. AB'deki sınır değeri 50 iken, bizdeki sınır değeri neden 100'dür. Samsun'da da bu sınır değer 210 defa aşılmış durumda. Ciddi bir hava kirliliği var. Aynı zamanda temiz hava eylem planı da halen ortaya konulmamış durumda. 2014-2019 yıllarını kapsayan eylem planını da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü halen yayınlamadı. Tüm bu gerçekliğe rağmen hava akımının da doğudan kente doğru geldiği öngörüsünde bulunduğumuzda bu bölgedeki yapılacak olan sanayi ve enerji yatırımlarına çok dikkat etmek gerekiyor. Bu anlamda Terme'de yapılması planlanan termik santralin de Türkiye ve Samsun için çok yararlı olmayacağı yönünde bir endişemiz var. Bundan sonraki süreci de şubemiz takip edecek" diye konuştu.

İlk ÇMO'nun Samsun'da temsilciliğini 1997 yılında kurduklarını ifade eden ÇMO Samsun Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sema Arıman ise, "Türkiye genelinde 13 bin üyemiz, odamızda da şuanda yaklaşık 400'ün üzerinde kayıtlı üyemiz var. Samsun'da yaşayanlar olarak bazı şeylerin farkında değiliz. Bunları bilimsel verilerle ortaya çıkarmak bizim görevimiz" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Genel Başkan Bozoğlu ve beraberindekiler pasta kestiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çmo Genel Başkanı Bozoğlu: "Meslek Odaları Susturulmaya Çalışılıyor" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0