GÜNDEM

Ab Projeleri Bilgilendirme Konferansı Bafra Tso Başkanı Rızvan Aksoy: “43 İlde Devlet Planlama Teşkilatı Büyüme Merkezi Oluşturuluyor. Bunların Arasında Samsun'da Mevcut”

 
 81
Ab Projeleri Bilgilendirme Konferansı Bafra Tso Başkanı Rızvan Aksoy: “43İlde Devlet Planlama Teşkilatı Büyüme Merkezi Oluşturuluyor. Bunların Arasında Samsun'da Mevcut” - Samsun'un Bafra Ticaret Sanayi Odası (TSO) tarafından AB Projeleri hakkında bölgede çalışan sanayici esnaflara yönelik bilgilendirme konferansı düzenlendi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra Ticaret Sanayi Odası (TSO) tarafından AB Projeleri hakkında bölgede çalışan sanayici esnaflara yönelik bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Oda binasında yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, sanayi envanteri, sanayi stratejisi ve sanayi politikası hazırlandığını, organize sanayi bölgeleriyle (OSB) ilgili önemli değişikliklerin yapıldığını, teşvik sisteminin tamamıyla değişmekle birlikte, ürün ağırlıklı olmak üzere sektörel ve bölgesel teşvikin getirildiğini söyledi. Bunun yanı sıra işletmelerin sakat işçi, avukat ve doktor çalışmalarına kadar değişiklik yapıldığını anlatan Aksoy, “Bizler Oda olarak işletmelerimize yardımcı ve yol gösterici olmakla birlikte, değişim ve dönüşümü de zamanında yapmalıyız. 43 ilde Devlet Planlama Teşkilatı Büyüme Merkezi oluşturuluyor. Bunların arasında Samsun'da mevcut. Biz bu imkanları iyi değerlendirmeliyiz” dedi.
Avrupa Birliği'nde (AB) 186 milyon dolar ödeneğin projeler için ayrıldığını dile getiren Aksoy, “Bize düşen görev; doğru zamanlarda ve yerinde bu imkanları en iyi bir şekilde değerlendirmektir. Odamız aktif istihdam tedbirleri programı kapsamında AB projesini tamamlamış olup, Sivil Toplum Diyalogu AB-Türk Odalar Forumu AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı Projesi'ni hazırlamaya başlamıştır. Tarımda izi olmayanın hasatta sözü olmaz" diye konuştu.

“AVRUPA, GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTİYOR”
Proje ve Uygulama Danışmanlık Sanayi Ticaret Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çolak, AB ve Dış İlişkiler projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Proje Uzmanı Ahmet Çolak, şunları söyledi: "AB hibe projeleri içinde Türkiye genelinde 81 ilden ilk 10 arasında Samsun ilidir. Uzun vadeli olarak, AB hibe projelerinden sanayici esnafları da yararlanmalıdır. AB yeni mali döneme yeni bir mali yardım aracı ile giriyor. Bölgesel kalkınmanın amacı; Türkiye'nin bölgeleri arasındaki farklılıkları azaltmaya yönelik önemlerin desteklenmesidir. AB mali yardımları merkezi olmayan bir sistem içerisinde uygulanacaktır. Avrupa, güçlü bir Türkiye istiyor. Bafra'ya AB hibe paralarının girmesi ise ekonomik alanda sanayici esnafları da istenilen modern noktaya götürür. Karadeniz'e kıyısı olan illerdekilere kar amacı hibe programı aracılığıyla finansman sağlanacaktır. Programın bütçesi ise 1 milyon euro olacaktır. Ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde kamu idarelerinin ve hizmetlerinin kapasite ve etkinliklerinin artırılması gibi faaliyetler desteklenmektedir. Kırsal kalkınma için orta tarım politikası çerçevesinde AB mevzuatının uygulanmasına, tarım sektörü ve kırsal alanların sürdürülebilir gelişimine destek olmak amacıyla 3 eksen altında 9 tedbir belirlenmiştir. AB üyeleri ve aday ülkeler arasında kültürel, ekonomik ve teknolojik işbirliği kurmak ve kurumları arası proje ortaklığıyla gelişmişlik farkını asgariye indirmek hedeflenmektedir."
  • BafraHaber Yorum
  • Ab Projeleri Bilgilendirme Konferansı Bafra Tso Başkanı Rızvan Aksoy: “43 İlde Devlet Planlama Teşkilatı Büyüme Merkezi Oluşturuluyor. Bunların Arasında Samsun'da Mevcut” içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0