GÜNDEM

Cumhuriyet Eğlenceleri Gazipaşa`da Başladı

 
 2481
Cumhuriyet Eğlenceleri Gazipaşa`da Başladı - Samsun`un Bafra İlçesi Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen "ËœGeleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni`nde eğlenceler bir gece önceden başladı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra İlçesi Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen "ËœGeleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni`nde eğlenceler bir gece önceden başladı.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşu, Bafra Gazipaşa Mahallesi`nde her yıl geleneksel olarak kutlanıyor. Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı tarafından, Cumhuriyet`in kuruluşunun 91. yılı nedeniyle düzenlenen şölen geçmiş yıllarda olduğu gibi 1 gece önceden başladı.

Şölen hakkında açıklama yapan Gazipaşa Mahallesi muhtarı İrfan Varol, "Bizim atalarımız mübadil olarak gelmişlerdir. Bize muhacir derler ancak biz muhacir değil mübadiliz. İlk geldiğimizde bizler Gazipaşa`ya yerleşmişiz. 1923 yılında yokluklarla, çok büyük zorluklarla karşılaşmış ve bugünlere kadar gelmişler. 1923 tarihinden günümüze kadar Cumhuriyet Bayramları, Gazipaşa Mahallesinde 2 gün 2 gece davul zurna eşliğinde coşkuyla kutlanmaktadır. Bu gelenek atalarımızdan bize kadar geldi, bizden sonrada devam edecektir. Atatürk`ün bizlere emanet etmiş olduğu bu cumhuriyeti yaşatmaya devam edeceğiz. Bayramımızı bu geceden kutlayarak karşılıyoruz.  Bafra`mızın protokolü ve kadınlı erkekli birçok insan burada bayramımızı kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımız buraya davetlidir."  dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Cumhuriyet Eğlenceleri Gazipaşa`da Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0