GÜNDEM

Dedeler Ve Torunlar Çanakkale Yolunda

 
 69
Dedeler Ve Torunlar Çanakkale Yolunda - 75. Yıl Huzurevindeki yaşlılar ile Kelikler ortaokulu öğrencileri Bafra protokolünün katılımlarıyla Mehteran takımının çaldığı kahramanlık ve Çanakkale türküsü eşliğinde Çanakkale`ye uğurlandılar.
Bafra Haber

 |  - 75. Yıl Huzurevindeki yaşlılar ile Kelikler ortaokulu öğrencileri Bafra protokolünün katılımlarıyla Mehteran takımının çaldığı kahramanlık ve Çanakkale türküsü eşliğinde Çanakkale`ye uğurlandılar.

Program öncesinde Bafra Mehteran Takımı birbirinden güzel marşları hem çaldılar hem de söylediler.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Günün erken saatinde uğurlamak üzere bu güzel programa katılanlarla beraber sizleri ne kadar çok sevdiğimizi görüyorsunuz.

Huzurevi sakinlerini ve Kelikler okulundaki çocuklara bir sözümüz vardı, Çanakkale`ye göndereceğimizi söylemiştik. 2 yıldır okullarındaki törenlerde onların sefer tasındaki, yemek menüsünü çok iyi gündeme getiren Kelikler okuluna bir armağan olsun diye çocukları insanlığın savaşı yendiği yere gönderiyoruz.

Orda şair diyor ki, "˜Dur Yolcu Bilmeden Gelip Bastığın Bu Toprak Bir Devrin Battığı Yerdir.` Bizi yok etmeye çalışan yedi düvenin battığı yere gidiyoruz.

 Kısaca anlatılmaz yaşanır, sizlere de zaten anlatmaya gerek yok siz orada zaten yaşayacaksınız.  Biz hem o güzel anlı, şanlı tarihimizi hem yaşatacağız, hem de yaşayacağız. Oradan çok büyük dersler çıkaracağız. Orada Türkiye`yi göreceğiz o tablo bize büyük gurur ve coşku verecek. Biz bu gurur ve coşkuyla geleceğe daha güvenle bakacağız. Onun için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çok ama çok çalışarak çıkacağız. Onlara dua edin dualarımızı ve selamlarımızı da iletin" dedi.

İlçe Müftüsü İsmail Çiçek`in duasından sonra Çanakkale`ye doğru yola çıkıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dedeler Ve Torunlar Çanakkale Yolunda içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0