GÜNDEM

Liselilerden Akar’a Mektup 700 Liselinin İmzaladığı Mektup, “vatanım Sana Canım Feda” Etkinliği Kapsamında Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’a Gönderildi

 
 94
Liselilerden Akar’a Mektup 700 Liselinin İmzaladığı Mektup, “vatanım SanaCanım Feda” Etkinliği Kapsamında Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’a Gönderildi - Samsun Bafra Anadolu Lisesinde düzenlenen “Vatanım Sana Canım Feda” etkinliğinde 700 liselinin imzaladığı mektup, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’a gönderildi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun Bafra Anadolu Lisesinde düzenlenen “Vatanım Sana Canım Feda” etkinliğinde 700 liselinin imzaladığı mektup, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’a gönderildi.

Bafra Anadolu Lisesinde düzenlenen “Vatanım Sana Canım Feda” etkinliğinde öğrenciler, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında şehit olan liseli gençleri andı. Okulun spor salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'ndan kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından konuşan İngilizce öğretmeni Naim Okay, “1915 Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında daha henüz baharında, vatan için canını vermekten hiç tereddüt etmeyip 15-16 yaşlarında şehit olan gençleri anmak için buradayız. O gençlerdeki vatan sevgisinin Bafra Anadolu Lisesi öğrencilerinde hala mevcut olduğunu göstermek için ‘Vatanım Sana Canım Feda’ etkinliği düzenledik” dedi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar’a yazdıkları mektubu okuyan 11-F sınıfı öğrencisi Nermin Soruklu, “Cennet vatanımız Türkiye’nin yarınları olarak Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında canlarını çekinmeden veren, daha 15-16 yaşlarında olan kahraman liseli şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Nasılsa dönemin liseli gençleri öğretmenlerinin helalliğini alarak vatan savunmasına koymuşlarsa bizde Bafra Anadolu Lisesi olarak ihtiyaç hissedildiğinde kızıyla, erkeğiyle vatanımızı savunmaya hazır olduğumuzu bildirmekten şeref duyarız” ifadelerini kullandı.
Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’a yazılan mektuba 700 öğrencisi imza atarken, Okul Müdürü Yıldıray Baş, okul idarecileri ve öğretmenler de imza atarak öğrencilere destek oldular. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından imzalanan mektup, Genelkurmay Başkanlığına gönderildi.
  • BafraHaber Yorum
  • Liselilerden Akar’a Mektup 700 Liselinin İmzaladığı Mektup, “vatanım Sana Canım Feda” Etkinliği Kapsamında Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’a Gönderildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0