GÜNDEM

Devletin Almadığı Vergiyi Belediye Alıyor

 
 2113
Devletin Almadığı Vergiyi Belediye Alıyor - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde, ilçe belediyesinin aldığı vergi cafe sahiplerini zora sokuyor.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde, ilçe belediyesinin aldığı vergi cafe sahiplerini zora sokuyor.

Bafra Belediyesi tarafından alınan vergilerin ağır olduğunu belirten bir playstation cafe işletmecisi,  vergilerden hiçbirini ödeyemediğini ve nasıl ödeyeceğini bilmediğini söyleyerek, "Bu ay ki Bağ-Kur borcumu dahi ödeyemedim."    dedi.

Derdimizi Kimseye Anlatamadık

Dertlerini kimseye anlatamadıklarını belirten cafe işletmecisi, " Ben 2 yıldır playstation cafe işletiyorum. Belediye cafelerden masa başı günlük 1 TL vergi istiyor ve benim 6 masam var, bu da aylık damga vergisiyle 200 TL oluyor.

Ben bu işletmeyi açarken belediye herhangi bir şekilde eğlence vergisi adı altında alınan vergiler hakkında bir şey söylemedi. Ancak son 7 aydır eğlence vergisi adı altında harcamalarımı ve kazancımı bilmeden her ay 186 lira vergi ve 20 lirada mühür vergisi alıyor. Toplamda her ay benden 200 lira alıyor ve hiçbirini ödeyemedim. 

Belediye başkanıyla görüşmeye gittik ancak muhatap bulamadık. Belediyeden bize  `Biz size açıklama yapmak zorunda değiliz.`   dediler.  Şu anda bin liradan fazla borcum var. Nasıl ödeyeceğim bilmiyorum.  Derdimizi kimseye anlatamadık, Bağ-kurumu, kiramı zor ödüyorum, hatta bu ayki Bağ-kurumu da yatıramadım. Belediye resmen bizden dükkanımızı kapatmamızı istiyor.  Belediyenin benden istediği vergi fiyatını devlet benden istemiyor.  Bu vergi eğlence yerleri olarak gösterilen pavyon, bar ve playstation cafelerden alınıyor."    şeklinde konuştu.

Adamını Bulup Usulsüzlük Yaptıklarını Öğrendim

Bafra`daki bazı playstation cafe işletmecilerinin adamını bulup usulsüzlük yaptığını iddia eden işletme sahibi şunları söyledi:

Bu vergi alımında ilk önce langırttan, İnternet cafelerden ve bilardo salonlarından da alınıyordu. Ancak langırt ve bilardo spor kategorisine internet cafeler de eğitim kategorisine girdiği için onlardan alımı durdurulmuş.

Bazı büyük playstation cafe işletmecilerinin ise adamını bulup usulsüzlük yaptıklarını ve masa sayısı 10 olmasına rağmen yapılan işlemlerde masa sayısını 2 ya da 3 gösterip daha az vergi verdiklerini öğrendim. Bazı Cafe sahipleri 320 lira aylık vergi ödemesi gerekirken 80 lira vergi ödüyor. Biz işi hakkıyla yaptığımız için mi bu kadar zor duruma düşürülüyoruz.  Yetkililerin bu vergi problemine biran önce çare bulmasını istiyorum.

 

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Devletin Almadığı Vergiyi Belediye Alıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0