GÜNDEM

Diyetisyen Emre Can Nas`tan Ramazan Bayramında Beslenme Uyarıları

 
 265
Diyetisyen Emre Can Nas`tanRamazan Bayramında Beslenme Uyarıları - Diyetisyen Emre Can Nas, Ramazan Bayramı`nda beslenmeyle ilgili önerilerde bulundu.
Bafra Haber

 |  - Diyetisyen Emre Can Nas, Ramazan Bayramı`nda beslenmeyle ilgili önerilerde bulundu.

Ramazan bayramıyla birlikte tatlı tüketiminin arttığını belirten Nas, "Ramazan ayı boyunca oruç tutan bireylerde, öğün sayısının azalmasıyla birlikte beslenmelerinde değişiklikler meydana gelmektedir. Bayram dolayısıyla normal beslenme düzenine geçtiklerinde ise psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimi görülmektedir. Bu durumda öğün sayısının az olmasına alışan metabolizma, fazla besin alımıyla olumsuz etkilenmektedir. Ayrıca bu dönemde şeker tüketimi de artmaktadır.  Bayramda şeker, çikolata, ağır şerbetli tatlıları fazla tüketmek birçok rahatsızlığı da beraberinde getirmektedir. Bu yüzden bireylerin bayram ziyaretlerinde tatlı tüketimine dikkat etmesi gerekir." dedi.

GÜNE KAHVALTIYLA BAŞLAYIN

Ramazan ayında olduğu gibi Ramazan ayından sonra da yeterli ve dengeli beslenme sağlığın korunması için önemlidir. Bayramın ilk gününe sağlıklı bir kahvaltıyla başlayın ve gün içerisinde öğün atlamayın. Hamur işi ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin. Ana öğünlerinizde kızartma ve yağlı yiyeceklerden uzak durmaya çalışın." diye konuştu.

SU TÜKETİMİNE DİKKAT!

Sıcak yaz aylarında vücudunuzdan fazla sıvı kaybı oluşur. Bu yüzden gün içerisinde mutlaka 2-2,5 litre su tüketin. Yaşlılar ve tansiyon hastaları, gün içerisinde çay ve kahve tüketimini azaltmalı, vücuttan su atımını artırdığı için miktarlarına dikkat etmeleri gerekmektedir.

SAĞLIĞINIZ İÇİN YÜRÜYÜŞ YAPIN

Kilo kontrolünün sağlanmasında fiziksel aktivitenin önemini vurgulayan Diyetisyen Emre Can Nas, "Her gün düzenli bir şekilde yapılan yürüyüş, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını olumlu etkilemektedir. Fiziksel aktivite bir yaşam tarzı olarak benimsenmelidir." şeklinde konuştu. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Diyetisyen Emre Can Nas`tan Ramazan Bayramında Beslenme Uyarıları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0