BAFRA

Dolmuşun Altında Kalan Kedinin İmdadına Bir O Yetişti

 
 4305
Bafra Haber

 |  - Samsun’un Bafra ilçesi Atatürk Bulvarı’nda gerçekleşen kazada, dolmuşun altında kalan kediye hiç kimse yardım etmezken yardımına genç bir esnaf yetişti. 

Atatürk Bulvarı Hacıkabaş kavşağında yaşanan kaza bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. 

Kameraya yansıyan görüntülere göre, yan yoldan aniden çıkan kedi, dolmuşun altında kalarak yaralandı. Dolmuş sürücüsü frene basmadan yoluna devam etti. Arkasından gelen beyaz bir pikap bir süre yolun ortasında durdu ve bekledi. Kedinin kıpırdamadığını gören sürücü direksiyonunu dahi kırmadan kediyi iki teker arasında bırakarak üzerinden geçmek istedi. Otomobil geçerken panikleyen kedi tekrar ezildi. Yaralı kedi sıçrayarak yolun ötekine yönüne geldi. Bu esnada çevredeki vatandaşlar elleri ceplerinde kedinin can çekişmesini seyretti. 

Kazayı gören çevreden genç bir esnaf önce eli ile kediyi yoldan kaldırmak istedi, kedi tekrar sıçradı. O esnada yolun ortasında duran bir otomobil sürücüsünden yardım istedi. Yardım alamayınca iş yerinden getirttiği bir kutuya koyarak veterinere götürdü. 

Yaralı kediye tek başına yardım etmek isteyen genç esnaf yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: 

Merhamet sahibi, olmak, Vicdanlı olmak; Herkese nasip olmaz. Merhametsiz, Vicdansız olmak ne kötü. 2024'e böyle pervasızca girmek, istemezdim. 

Yanlışlıkla ezdin, Eyvallah, neden durmadın? Hadi öndeki durmadı, hayvan can çekişiyor, sonraki araç sen napıyorsun orda? Bir daha üstünden geçiyorsun? Ha sen ezmeden geçtin dimi tabi canım. 

Bir Allah'ın kulu şu, masum kedi için elini oynatmadı. Biz de yapmamız gereken şeyi yaptık. Sessiz kulu götürdük veterinere, elektrikli motorumun şarjı az. Şarj bitti yolda. Araba durdurmak istedik kimse durmadı. Taksi çağırdık. Araca kanlı diye almadı. 

Hayvanın yaşama şansı çok azdı, ama bir umut vardı. Gerekli ödemeleri yaptım. Bütçeme göre destek verdim. Yardım da aldım. Yardım eden tüm dostlardan Allah razı olsun.  

Çaresizce bekledik. Bir umut var ama uyutmaya karar verdim. Karaciğeri patlamış. Nefes alamıyor. Daha fazla acı çekmesin diye, uyutun dedim. Şansı çok azdı. 

Ben üstüme düşeni yaptım.  Ama Bafra bir kez daha sınıfta kaldı. Ezen şahıslar ve vurdumduymaz davrananlar, bu kediyi siz öldürdünüz. Ben sizle uğraşırdım ama uğraşmadım. Kediyi sizler göz göre göre öldürdünüz. Kiminiz şov yaptı dediniz kiminiz, kedi bu çöpe atın dediniz . Oysa Peygamber efendimiz Sav.  Kedi bakmanın sünnet olduğunu söylerdi. Siz peygamber efendimize ihanet ettiniz. Ben sizle uğraşmıcam. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dolmuşun Altında Kalan Kedinin İmdadına Bir O Yetişti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 34
User defaultYorum Id: 199245
03 Ocak 2024
00:01
  • Yorum Id: 199245
  • 03 Ocak 2024
  • 00:01

Cihangir cengiz, adam gibi adamsın. bu bafra'da harcanma...

User defaultYorum Id: 199246
03 Ocak 2024
00:04
  • Yorum Id: 199246
  • 03 Ocak 2024
  • 00:04

Kardeşimiz çok değerlidir. ailecek, ellerinden geldiğince herkese yardımcı olurlar maddi manevi. kıpırdamazlar size helal olsun. ayrıca o pikaplı araba, sana söylenecek birşey bulamıyoruz.

User defaultYorum Id: 199247
03 Ocak 2024
00:07
  • Yorum Id: 199247
  • 03 Ocak 2024
  • 00:07

Cihangir cengiz... bulvarda her konuda herkesin yanında, deli dolu çok delikanlı bir arkadaşımızdır. bu haberi ilk gördüğümde, bulvarda olduğunu öğrenince kesin o dur dedim zaten. babası da hacınabi mahallesi muhtarı mustafa amca. ailecek sevilen sayılan hatırı sayılır kişilerdir. allah razı olsun...

Daha Fazla Yorum