GÜNDEM

Dr. Aytaç Akın Ebeler Haftası Mesajı

 
 95
Dr. Aytaç Akın Ebeler Haftası Mesajı - Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü Dr. Aytaç Akın Ebeler Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı.
Bafra Haber

 |  - Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü Dr. Aytaç Akın Ebeler Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı.

Dr. Aytaç Akın, "Özverili, tüm zorluklarına rağmen fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir." dedi.

21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla açıklama yapan Dr. Aytaç Akın açıklamasına şu şekilde devam etti:

Hekimlik Kadar eski bir sanat olan ebelik eskiden ülkemizde anadan kıza  geçen görgü ve deneyime dayanan bir meslekti. 19.yy. İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerde isim yapmış ebelerin yanında usta-çırak ile yetişen küçük "˜küçük ebe` adı verilen  genç hanımlar ebelik görevini yürütmüşler. 1909 yılında sivil ve askeriye tıbbiye birleştirilmiş olup ilk ebe  okulu ve kadın hastalıkları  kliniği açılmıştır.

Sağlık Bakanlığına bağlı ortaokula dayalı ilk ebe okulu 1952 yılında Ankara Doğum Evinde açılmıştır. 1961-1962 öğretim döneminde bu  okullar Doğum Evlerinden ayrılarak yeni bir düzenleme ile bağımsız bir  kimlik kazanmış ve Sağlık Okulu adı altında öğrenimlerini sürdürmüşler ve ebelerin "˜Sağlık Meslek Liseleri Ebelik Bölümü`nü bitirme koşulunu getirmiştir.

Dünya sağlık Örgütüne göre; uygulandığı ülkelerde geçerliliği kabul edilmiş ebelik eğitimi girmeye hak kazandıktan sonra bu programı başarı ile tamamlayarak ebelik mesleğini yerine getirmek üzere tescilli yapılan ya da kendisine yasal  izin verilen bireye EBE unvanı verilir.

Böylesine kutsal, özverili, tüm zorluklarına rağmen fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir.

"˜Dünyaya yeni bir canlı getirmede anne ve bebek sağlığı açısından insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra eden tüm ebelerimizin 21-28 Nisan "Ebeler Haftası"nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

 

Dr. Aytaç AKIN

BAFRA İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dr. Aytaç Akın Ebeler Haftası Mesajı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0