GÜNDEM

Dünya Barış Günü

 
 296
Dünya Barış Günü - Dünya Barış Günü 21 Eylül tarihinde kutlanıyor.
Bafra Haber

 |  - Dünya Barış Günü 21 Eylül tarihinde kutlanıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1981`deki 57. birleşiminde, "Genel Kurul`un açılış günü olan her Eylül`ün üçüncü salı gününü"nü "Uluslararası Barış Günü" ilan etmiştir. Yıllar sonra Genel Kurul`un 7 Eylül 2001 tarih ve A/RES/55/282 sayılı kararı ile 21 Eylül`ü Barış Günü olarak kabul edilmiştir.

Birleşmiş Milletler, Barış Günü`nde, dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi amaçlıyor. Her 21 Eylül de, Birleşmiş Milletler Merkezi`ndeki "Barış Çanı" çalınıyor. Savaşlardaki insani kıyımın anısına Japonya tarafından yaptırılan bu çan, dünyanın tüm kıtalarından çocukların bağışladıkları bozuk paralarla üretildi. Çanın üzerine, "Çok Yaşa Mutlak Barış" yazısı kazındı.

Eskiden Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ve Varşova Paktı üyesi ülkeler barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Hitler faşizminin 1939 yılında Polonya`yı işgal ederek ikinci dünya savaşını başlattığı tarih olan 1 Eylül`ü "Dünya Barış Günü" olarak ilan etmiştir. SSCB`nin ve Varşova Paktı`nın dağılmasından sonra hiçbir ülke 1 Eylül`ü Dünya Barış Günü olarak kutlamadı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dünya Barış Günü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0