GÜNDEM

Dünya Mirası Kızılırmak Deltası Ülkü Ocaklarında Konuşuldu

 
 569
Dünya Mirası KızılırmakDeltası Ülkü Ocaklarında Konuşuldu - Bafra Ülkü Ocakları 2014-2015 eğitim yılındaki konferanslarına bölgeyi ilgilendiren bir konuyla başladı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Ülkü Ocakları 2014-2015 eğitim yılındaki konferanslarına bölgeyi ilgilendiren bir konuyla başladı.

Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan "Kızılırmak Deltası Bir Kültür Mirası"  adlı konferansı ile Bafra Ülkü Ocaklarında gençler ve vatandaşlarla buluştu. Deltanın coğrafi ve fiziki alanı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ayan, Kızılırmak Deltasındaki 323 kuş türü ülkemizdeki kuş türü oranının % 70`ni kapsadığını belirterek Delta`nın sadece ülkemizin değil dünyanın bir mirası olduğunu söyledi. Tarımdaki bilinçsiz gübreleme ve ilaçlamanın Kızılırmak Deltası Balık Göllerindeki balık popilasyonunu ve toprağın yapısını olumsuz etkilediğini rakamlarla anlatan Ayan, önlem alınmazsa bu tehlikenin daha büyük boyutlarda olacağını söyledi. Kızılırmak Deltası havzasında organik ve bilinçli tarım yapılmasının ilçenin sosyal ve ekonomik yapısına önemli katkılarının olacağını belirten Ali Kemal Ayan, Kızılırmak Deltasının değişik turizm etkinlikleriyle de tanıtılabileceğini söyledi.

Konferansın ardından Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hakan Eroğlu, günün anısına Prof. Dr. Ali Kemal Ayan`a plaket ve Bafra Ülkü Ocaklarının yayın organı İlteriş dergisinin son sayısını taktim etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dünya Mirası Kızılırmak Deltası Ülkü Ocaklarında Konuşuldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0