GÜNDEM

E- Nabız Sistemi Bafra`da Hayata Geçti

 
 66
E- Nabız Sistemi Bafra`da Hayata Geçti - Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, vatandaşların bütün sağlık bilgilerinin yönetilebildiği, tıbbi özgeçmişine tek noktadan ulaşabildikleri E-Nabız uygulaması ile daha ileri seviyede sağlık hizmetlerinin yapılacağını açıkladı
Bafra Haber

 |  - Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, vatandaşların bütün sağlık bilgilerinin yönetilebildiği, tıbbi özgeçmişine tek noktadan ulaşabildikleri E-Nabız uygulaması ile daha ileri seviyede sağlık hizmetlerinin yapılacağını açıkladı

E- Nabız sistemini anlatan ve uygulamanın vatandaşlar tarafından kullanılması gerektiğini belirten Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın şunları söyledi:

E-Nabız Sistemi Dijital Sağlık Karnesi olarak biliniyor. 50 günde 1 milyon kullanıcı oluştuğu açıklandı. Projeyle vatandaşların gittikleri en son hastane, kullandıkları en son ilaçlar, kronik hastalıkları gibi tüm veriler dijital ortamda görüntülenmektedir.

E-Nabız`da, sağlık kuruluşlarından alınan tüm hizmetlere detaylı bir şekilde vatandaşlar tarafından erişilebilmektedir, yine vatandaşların günlük, saatlik, hatta anlık olarak temel sağlık göstergelerini bizzat kendilerinin kaydedebileceği ve gerektiğinde doktoruna gösterebileceği bir özelliği de içinde barındırıyor. Akıllı cihazlardan alınan tansiyon, şeker gibi ölçüm verileri ile bilekliklerden alınan nabız, adım sayısı gibi veriler sağlık profiline kaydediliyor. E-nabız`da sağlık verileri başka bir kişiyle paylaşılmıyor.

Ayrıca vatandaşlar istediklerinde kendi sağlık verilerini sistemden tamamen silebilmektedir. Sistemin hekimler arasında, kişilerin rızaları doğrultusunda sağlık kayıtlarının paylaşılabilmesi diğer sağlık kurumu ve hekimlere bu verileri görülebilir hale getirmesi ile tekrar aynı tahlil ve tetkiklerin uğraşılmaması hedefleniyor. Ayrıca sistemde 112 acil butonu vatandaşların acil durumlarda anlık konumlarını ve sağlık durumlarını 112 Acil Merkezi`ne bildirmelerini sağlanacaktır.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • E- Nabız Sistemi Bafra`da Hayata Geçti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0