EDİTÖR

Editörün 1 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü

 
 1747
Editörün 1 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü - Editörün 1 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü
Bafra Haber

 |  - Editörün 1 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü

{haber}
Günün Notu: Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira kontratını yasal süre içinde göndermedi. Demek ki duyumlar doğru. Kaymakam Arslan, devleti kiracı yaptı. yer sahibine de 10 yılda apartman parası ödeyecek. Bunu da yarın yazalım.

 

BAŞKAN, YENGEYİ YANINA AL DA
YARIN AKŞAM BİR BAFRA TURU AT
Her gün yazacağım. Kaldırımlar işgal altında. Hiçbir ayar yok. Esnafın merhametine kaldık. Haluk Abi dünkü mizah haberi ile durumu özetledi. "Örnek markete törenle plaket"  yazısı ile yetkililere mesaj çaktı.
Sayın Başkan, yarın akşam değerli eşinizi yanınıza alınız ve bir Bafra turu atınız. Yarın ki yazıda size küçük bir rota vereceğim.


KONSERSİZ SELESEPET

En az 1o yıldır konserlerin gölgesinde kalan selesepet şenliği bu akşam konsersiz yapılacak. Bu akşamın kıymetini bilin. Bugün için çok emek sarf ettik. Bafra Haber, konserlerle kirlenen bir geleneğin yaşamasına çok emek harcadı. Bu çalışmaya fikri destek veren yazarlarımız Recep Yılmaz ve Gonca Vural`a ben buradan teşekkür ediyorum.

YENİ HAVUZ DA HAREMLİK SELAMLIK OLACAKMIŞ
Dün Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Şenocak ile telefon görüşmesi yaparak yüzme kursları hakkında bilgiler aldım. Osman Şenocak, Bafra Kapalı Yüzme Havuzu açıldığında kursların kız erkek ayrı olacağını söyledi.
Oğlum 7, kızım 4 yıldır yüzme kursuna Samsun`a gidiyor. Defalarca kendilerini seyretmeye gittim. Bugüne kadar kız ve erkeklerin çocukların ayrı yüzdüğünü görmedim. Ben çocuklardan söz ediyorum. Eşim de bir ara yüzme kursuna gitti. O kurs ise kadın yüzme hocası tarafından sadece kadınlaraydı.
İki üç gündür bu konuyu gündemde tutuyorum. Çünkü üstüne basa basa çocuk diyorum. Şenocak`a "kız erkek ayrı kurs vereceksiniz, peki bu çocuklar her yıl MEB ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen okul sporları yüzme yarışmasına nasıl gidecekler"  diye sordum. Cevap pek tabi ki yok.

KAYMAKAM BEY BENİ ŞAŞIRTIYOR
Siyasetle gelen ve siyasetle gidecek olan müdür tayfası beni şaşırtmıyor. Konjonktüre göre davranıyorlar. İnanmasalar da inanmış gibi davranıp hak etmedikleri koltuklarına sağlama almaya çalışıyorlar.
Peki ya Kaymakam!
Bir yıl sonra emekli olacağı söyleniyor. Yani başka bir yere gidecek değil. Bafra onun için son durak. Neden böyle popülist dahi olmayan yani halkın genelinin de isteği olmayan, sadece iktidarın ve avanelerinin gerici zihniyetlerine hizmet ediyor.
9-10 yaşındaki çocukları kız erkek ayrı günlerde, kadın erkek ayrı hocalarda yüzdürmek yobazlıktır hatta ruh hastalığıdır. Bir Cumhuriyet çocuğu olan Kaymakam Arslan`dan beklemediğim hareketler bunlar.
Ailelerin hepsinin kız erkek ayrı yüzme talebinin olmadığı fotoğraflardan okunuyor. Muhafazakar kız ve erkek anneleri havuz başında evlatlarını izliyor. Olmayan düşünceyi akla getirip, kamplaşmayı sağlayan sizlersiniz. Şükür ki herkes sizin gibi zehirli düşüncelere sahip değil. İlçe başkanının kızı Samsun`a yüzme kursuna gitti ve kız erkek aynı havuzda yan yana yüzme öğrendi.
Ben bu konuyu bir takipçimizin yorumu ile şimdilik sonlandırıyorum: "içlerinde derin fanteziler yaşayan dışarıya yobazlık örneği sergileyen örnek yöneticiler fazla söze gerek yok" 


BAĞIRAN MOTOSİKLETLER VATANDAŞI ÇILDIRTIYOR

MOTOR SESLERİNİ DUYMADINIZ VATANDAŞIN İSYANINI DUYUYOR MUSUNUZ
Yazdık yazacağız. Siz bunu istediğiniz gibi anlayın. Yaz ayları ile beraber plakasız, egzozu patlak ya da bağırması için modifiye edilmiş motosikletler yediden yetmişe herkesi rahatsız ediyor. Toplasan 20-30 motosiklet.
Bafra Emniyetinden bu konuda ısrarcı bir çalışma göremiyoruz. Çatapat gibiler. Nöbetçi amirin keyfine ya da karakterine kalmış. Trafik polisleri kendi kendilerine böyle bir görev edinmiyor. Ne zaman müdürleri/amirleri  bu konuda talimat verirlerse aslan kesiliyorlar. Vatandaş bıktı. Dün akşam Hükümet Caddesi`nde bir balkonda bir saat oturdum. En az beş adet motosiklet caddeyi yaşanmaz hale getirdi. Motosiklet sesini duymuyorsunuz, üniformadan geçmez diye küfürleri duymuyorsunuz, yazarı çizeri duymuyorsunuz...
Ben Bafra Kaymakamını göreve davet ediyorum. İster projeli ister projesiz... Sayın Kaymakam! Kolluk sizin emrinizde. Bir emir verin de şu yaz akşamlarını insanlar huzur içinde geçirsin.

BELEDİYE, MEYDANDAKİ ÇÖPLERİ TOPLAMA!
Cumhuriyet Meydanı`ndaki parka bırakılan çöpleri yazmaktan bıkmayacağız. Anladık ki onlar da bu lafları yemekten bıkmayacaklar.
Bazı kendini bilmez esnaf hala çöp bırakmaya devam ediyor. Benim belediyeye kötü bir önerim var.
O çöp bırakılan çiçek bahçesinin kenarına bir tabela asın.  Tabelada buraya atılan çöpler toplanmayacaktır yazsın. Ve çöpleri bir süre toplamayın. Bakalım çöp yığını olunca yaptıklarını anlayabilecekler mi?

 

SÜREKLİ SORULAR:

7- Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?

6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?

4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden? 

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!


 


SÜREKLİ  SORUNLAR
7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma. 

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


 

SÜREKLİ UYARILAR:

15- Lösemili çocuklara, engellilere yardım yapıyoruz diye size dergi satmaya çalışanlara asla inanmayın.

14- Çocuklarınızı ön koltuğa oturtmayın, kucağınıza asla almayın!

13- Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar. 

12- Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür. 

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"    demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"        deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı"    gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb."     işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme. 
Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

GÜZEL ŞEYLER

2- Bafra Turizmi canlanacak. Bugün Bafra`da güzel bir konferans vardı. Bafra`da bir kültür yolu çalışması başlatıldı. Sayın Zihni Şahin`i Kalkınma ofisini kurduğu ve sürdürdüğü için samimiyetle tebrik ediyorum. Tarım alanında şüpheliyim ama turizm alanında ilerleme kaydedileceğine inanıyorum. Katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum.

1- Bafra Belediyesi salon sporlarına ağırlık vermek, kültür ve sanat alanlarında daha aktif etkinlikler yapmak amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Derneğini kurdu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Editörün 1 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0