EDİTÖR

Editörün 18 Ağustos 2015 Bafra Günlüğü

 
 1813
Editörün 18 Ağustos 2015 Bafra Günlüğü - Editörün 18 Ağustos 2015 Bafra Günlüğü
Bafra Haber

 |  - Editörün 18 Ağustos 2015 Bafra Günlüğü


HAVUZDA VİSKİ KEYFİNE YALANLAMA BEKLİYORUZ
Dünkü havuzda viski keyfi haberimize Bafra Öğretmenevi Müdürlüğü yalanlama yayımlayacakmış. Bekliyoruz... Yalanlamak serbest ama yalanınıza boğulmayın. Hem de havuzda...

VİSKİ İÇMENİN NERESİ HABER?
Öğretmenevi tarafından işletilen Bafra Belediyesine ait bir yerde gecenin bir saati ahbap çavuş ilişkisi ile bırak viski içmek havuza girmek dahi haberdir. Havuza girebilirsiniz, viski içebilirsiniz hatta dansöz de oynatabilirsiniz ama yakalanmayacaksınız hele hele orada burada fotoğraf hiç paylaşmayacaksınız.
Son günlerin moda sözü: Bunun neresi haber.
O kadar kötüyüz ki bir türlü haberi tutturamadık...

BİR SOKAK KÖPEĞİNİ İSTİYOR
Tabakhane Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 2. Sokak sakinleri köpekleri Dost için adeta ayaklandı.
Sokak sakinleri tarafından kulübede bakılan Dost, Belediyenin cellatları tarafından aşı yapacağız denilerek apartman önündeki kulübesinden alınıp götürüldü. Gidiş o gidiş...
Dost yok! Dost benim de tanıdığım sakat bir Dalmaçyalı. Ağzı var dili yok cinsinden. Oğlum oradan her geçtiğinde yanına gider başını okşar, Dost da sadece kuyruğunu sallayarak cevap verirdi.
Sokak sakinleri Belediye Başkanından köpekleri Dost`u istiyor. Çoluk çocuk toplandılar ve Başkana meydan okudular. Bizim Başkan muhtemelen haberi dahi görmemiştir. Danışmanı dediğimiz kişiler işlerine gelen haberleri başkana iletirler. Video Haberimizin sonunda bir teyze aynen şöyle diyor: Mahallece Dostumuzu seviyoruz, bulunmasını istiyoruz, lütfen sizden rica ediyoruz Belediye Başkanım, boş oturma koltukta kendini göster." 
Bizden aktarması...
Bafra`da köpekler için sokağa dökülen insanların varlığı da ayrı bir gurur sebebi. Teşekkürler, iyi ki varsınız....


ERİSTİK DİYALEKTİK
Otomobilinin camına meclis üyesi kartı asan, gözümün önünde parkomatçıya para vermek istemeyen, AKP Meclis üyesi Ümit Sezgin, adeta beni yalanlayarak bir açıklama yaptı.
Kendisi özür dilemeyi, en azından sessiz kalmayı tercih edeceğine açıkça yalan konuştu. Yalanında da ısrarlı...
Yalan konuşan bir kişinin yalanında ısrarı genelde siyasetçilerin taktiğidir.
Arthur Schopenhauer`in Eristik Diyalektik adlı kitabını okuma ihtimalleri çok düşük ama fıtratlarında var galiba...
Bazı aklı evveller sarı basın kartı ile meclis üyesi kartı arasında ilişki kurmaya çalışarak beni sıkıştırmaya ve bazı cevaplara zorluyor. Takibe devam edin, cevabım gelecek.

OKUMADAN BEĞENMEYİN
Meclis üyesi Ümit Sezgin, Facebook hesabından, kamuoyuna saygı duyarak bizi yalanladığı mesajda benim ve Bafra Haber`in facebook hesabını etiketlemiş.
Adımızı gören dostlar da okumadan beğenmiş. Üç dört tanesini arayarak "neyini beğendiniz"  diye sordum. "Senin ismini görünce beğendik"  dediler.
Çok ilginçtir içlerinde MHP Meclis üyeleri de var. O Meclis üyeleri Sezgin`i kınayacağına farkında olmadan beğendiler.
Hani hep okumuyoruz diyoruz ya! İşte öyle bir durum. Kitap, gazete, dergi köşe yazısı falan okumuyoruz. O kadar ki, iki satırlık yazıyı dahi okumuyor ve beğen butonuna tıklıyoruz.
Siz siz olun, okumadan, izlemeden, dinlemeden beğenmeyin, paylaşmayın.

MERT`E NAMERTLİK YAPMAYIN
Öyle kahpe dünyada yaşıyoruz ki, insan olduğumuza utanıyoruz. Suruç`ta eli silahsız 34 insan katledilmiş, bu ülkenin güvenliğinin teslim edildiği TSK dahi baş sağlığı mesajı yayımlamış ve katilleri kınamış, ama biz Bafra`da kandırılmış çocuk edebiyatı yapıyoruz.
İnsanımsılar bir kez de o katillere laf söyleseniz, bir kez de topyekun teröre karşı çıksanız. Hırsızın hiç mi suçu yok misali, 34 insanı katleden teröristin suçu yok mu, onları maşa olarak kullananların suçu yok mu?
Mert`e namertlik yapmayın. Kendince iyi bir amaç için Kobani`ye gitmek isteyen Mert`in ne dinsizliği kaldı, ne hainliği. Hatta çocuğu hristiyan, namazını kıldıran imamı da abdestsiz yaptınız. Mert için sizden insani cömertlik beklemiyorum. Azıcık insanlık yeter.

CUMHURİYET`E NİYET İMAM HATİP`E KISMET
Bir yıldır yalandan yere sorduğumuz, aslında cevabını bildiğimiz Cumhuriyet ortaokulu yanına yapılan ek binanın ne olacağı sorusunun cevabı bugün ilan edildi.

40 yıllık ağaçların kesildiği günden beri, Vali Hüseyin Aksoy`un, Vali İbrahim Şahin`in, Bafra Kaymakamları Ali Katırcı ve Halis Arslan`ın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Katipoğlu`nun ne olacağını bilmediği binanın ne olacağına nihayet bugün karar verildi.
Malum bugün ilan edildi...

Önce oraya okul yapılmasına itiraz etmiştik ve o kesilen ağaçları nerenize koyacaksınız diyerek failin ortaya çıkmasını istemiştik. Ağaçları bir yere koyamadık çünkü fail ya da failler ortaya çıkmadı.

Şimdi de, Cumhuriyet`e ek bina yapacağız diye başlanılan okulun İMAMLAR tarafından çalınışına şahit olduk.
Yeni sorumuz binayı çalan imamlar kim?

 


 

KAYMAKAMLIKTAN BEKLENEN CEVAPLAR:
Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı`na bina kiralamak için "taşınmaz kira ihalesi"    açtınız mı?
Kira ihalesi açtıysanız, kaç başvuru yapıldı?
Piyasa araştırması yaptınız mı?
Emsalleri ile kıyaslama yaptınız mı?

 

SÜREKLİ SORULAR:

8- Cumhuriyet Ortaokulu yanına yapılan binayı hangi okul kullanacak?

7- Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?

6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?
4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden?

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!



SÜREKLİ  SORUNLAR

7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma.

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


SÜREKLİ UYARILAR:

15- Lösemili çocuklara, engellilere yardım yapıyoruz diye size dergi satmaya çalışanlara asla inanmayın.

14-
Çocuklarınızı ön koltuğa oturtmayın, kucağınıza asla almayın!

13- Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar.

12-
Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür.

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"    demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"    deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı"    gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb."    işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme.

Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

 

SÜREKLİ NOTLAR

Basın boy aynasıdır. Ne yaparsanız büyük gösterir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Editörün 18 Ağustos 2015 Bafra Günlüğü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0