EDİTÖR

Editörün 25 Haziran 2015 Bafra Günlüğü

 
 2812
Editörün 25 Haziran 2015 Bafra Günlüğü - Günün Sözü: Kem âlâtla kemâlât olmaz. Türkçesi: Kötü aletlerle iyi iş olmaz.
Günün Ricası: Belediyenin karışmayacağını bilseniz de, şehrinizi düşünün, belediyeye sormadan kafanıza göre iş yapmayın!
Bafra Haber

 |  - Günün Sözü: Kem âlâtla kemâlât olmaz. Türkçesi: Kötü aletlerle iyi iş olmaz. Günün Ricası: Belediyenin karışmayacağını bilseniz de, şehrinizi düşünün, belediyeye sormadan kafanıza göre iş yapmayın!

{haber}
GÜZEL BİR ŞEMSİYE BİR ŞEHRİN ÇİVİSİNİ NASIL ÇIKARIR

Türkiye`de ilk kez Malatya`da Battalgazi Belediyesi tarafından uygulanan Şemsiye Sokak uygulaması Bafra`da da uygulanmaya başladı. Ancak bir farkla.

Malatya`da vatandaş canının istediği sokağı şemsiyeler ile donatmadı çünkü orada belediye, Bafra`da ise tabelası var.

Geçen sene Sivas`ta Şemsiye sokağı gezip fotoğrafladım, çok hoş bir görüntü.

Bafra`da da trafiğe kapalı çay ocaklarının olduğu bir sokağı esnaf şemsiyelerle donatmış.

Onu gören başka bir trafiğe kapalı sokak da şemsiyelenmiş.

Onları gören başka bir esnaf da, Bafra`nın gözde caddesi Atatürk Bulvarı`nda belediyenin kaldırımına çirkin iki direk dikerek kendi iş yerinin önünü şemsiyelendirmiş.

Tüm bunları gören başka bir esnaf da beni görüp, "geçen sene iş yerimin önüne, (yolda karşıdan karşıya) güneşlik koyacaktım, sen haber yaparım diye beni korkuttun, bak adam şemsiye koymuş şimdi ben de koyacağım"                dedi.

Evet değerli Belediye çalışanları durum bu. İşte bu şehir bu yüzden bozuldu. Başıbozukluğun sebebi bu. Dikkat edin başı bozuk diyorum. Baş olan da, bozuk olan da sizsiniz. Sizden bir şey olmaz! Bunu Nabi, "kem âlâtla kemâlât olmaz"   diyerek çok güzel ifade etmiş.

Siz işinizi güzel yapmazsanız, sorumluluğu ona buna atarsanız bu şehrin çivisi çıkar. Hal böyle olunca da rengarenk güzel bir şemsiye şehrin çivisini çıkarır, tabi çivisi kaldıysa.

Şimdi ben size yardımcı olayım. Bu işi bir kurala bağlayalım, yoksa o şemsiyeler çıkmayacak...

Belediye sadece trafiğe kapalı sokaklara izin almak şartıyla şemsiye ya da güneşlik konulmasına izin versin.

Böyle bir karar almazsanız; Herkes bir birini takip edecek, Bafra`nın herhangi bir caddesi özellikle Atatürk Bulvarı demir direkler ile dolacak. esnaf masraf yapacak. İş çığrından çıkınca müdahale edeceksiniz, bu kez de esnaf, "Niye uyarmadınız, o kadar masraf ettik"                şeklinde saçma bir savunma yapacak. Haydi görelim sizi...


ŞİMDİ SİZE GEÇMİŞTEN İKİ ÖRNEK VEREYİM

 

ŞÜKRÜ NEİŞ UYARDI. ENCÜMEN CEZA YAZDI

6 Temmuz 2009, Zihni Şahin`in başkanlığının ilk ayları. Atatürk Bulvarı`nda yürüyorum. Bir önceki Belediye Başkanı Şükrü Neiş aradı ve "Ali İhsan görmüyor musun, bir lokanta iş yerinin önüne totem koymuş. Herkes böyle yaparsa ne olur bulvarın hali."                dedi. Benden sonrası tufan dememiş ve beni uyarıyor. Hemen haberi yaptım. Tedbir alınmazsa Bulvarın yandaki fotoğrafa benzeyeceğini yazdım. Haber sonrası totem kaldırıldı, kaldırıma verilen zarardan dolayı ceza kesildi.
http://www.bafrahaber.com/tedbir-alinmazsa-boyle-olacak-21050.html
http://www.bafrahaber.com/bu-totemler-de-kaldirilsin-21069.html

 

DONDURMACI GÜNEŞLİĞİNİ KALDIRDI

Bundan iki sene önce Atatürk Bulvarı`nın sonundaki dondurmacı iş yerinin önüne kocaman ama seyyar, modern güneşlik koymuş. Vatandaşın biri yorum bölümünden uyardı. Tesadüf eseri bir belediye müdürünün odasında iş yeri sahibi ile karşılaştım ve sohbet arası şikayeti ilettim, kaldırmazsan haber olacak dedim. Bir güne kalmadı güneşlik kaldırıldı.

 

Bilmem anlatabildim mi sayın Belediye çalışanları. Bugün ne yazacağım diyordum, sayenizde bir günü daha kurtardım. Siz olmasanız ben yazacağım. Teşekkürler.

 


 

SÜREKLİ SORULAR:

7- Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?

6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?

4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden? 

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!


 


SÜREKLİ  SORUNLAR
7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma. 

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


 

SÜREKLİ UYARILAR:

15- Lösemili çocuklara, engellilere yardım yapıyoruz diye size dergi satmaya çalışanlara asla inanmayın.

14- Çocuklarınızı ön koltuğa oturtmayın, kucağınıza asla almayın!

13- Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar. 

12- Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür. 

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"             demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"             deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı"          gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb."  işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme. 
Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

GÜZEL ŞEYLER

2- Bafra Turizmi canlanacak. Bugün Bafra`da güzel bir konferans vardı. Bafra`da bir kültür yolu çalışması başlatıldı. Sayın Zihni Şahin`i Kalkınma ofisini kurduğu ve sürdürdüğü için samimiyetle tebrik ediyorum. Tarım alanında şüpheliyim ama turizm alanında ilerleme kaydedileceğine inanıyorum. Katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum.

1- Bafra Belediyesi salon sporlarına ağırlık vermek, kültür ve sanat alanlarında daha aktif etkinlikler yapmak amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Derneğini kurdu.

Bafranın haberi, bafra