EDİTÖR

Editörün 26 Haziran 2015 Bafra Günlüğü

 
 1714
Editörün 26 Haziran 2015 Bafra Günlüğü - Editörün 26 Haziran 2015 Bafra Günlüğü
Bafra Haber

 |  - Editörün 26 Haziran 2015 Bafra Günlüğü


Değerli Bilgi: Polis, evde, iş yerinde ifade alabiliyor. İş yerinizde hırsızlık olduğunda ve iş yerinizde başka biri olmadığında kapatıp gitmenize gerek yok. Polis iş yerinize gelir ve ifadenizi orada alır. Çok isabetli bir karar.

Günün Sözü: En parlak uygarlığın barbarlığa yakınlığı, en parlak demirin pasa yakınlığı kadardır"    Tarih felsefecisi Arnold Joseph Toynbee

 

ŞEMSİYE SOKAĞIN KÖTÜ TAKLİDİ

Dünkü şemsiyeli günlük çok okundu. Birileri mesajı doğru aldı ve destek verdi, birileri ise okuduğunu anlamaktan ve ferasetten uzak olduğu için an la ya ma dı.
Aklın yolu bir. Şemsiyeler trafiğe kapalı dar sokaklarda güzel, Atatürk Bulvarı gibi karşıdan karşıya yapma imkanı olmayan yerlerde ucube.


ÇORUM`UN ŞEMSİYESİ BAFRA`NIN UCUBESİ
Haluk Abi bugün "Çorum`un şemsiyesi, Bafra`nın ucubesi"    başlıklı yazısı ile bize destek verdi.
Ben dünkü yazıda hem Atatürk Bulvarı`ndaki şemsiyelerin kötü bir görünüme sebep olduğunu söylemiş hem de bu tür başına buyruk davranışların şehrin çivisini çıkardığına dikkatleri çekmek istemiştim. Dünyanın en güzel şeyini yapsanız da kafanıza göre yapmayın. Bu şehir bu kadar sahipsiz değil en azından biz varız.

KÖTÜ TAKLİT
Şemsiye sokak ile ilgili şu notları da eklemek istiyorum. Dünyada ilk olarak Portekiz`de, Türkiye`de ise Malatya`da belediye tarafından uygulandı. Gördüklerimin hepsi yaya trafiğine kapalı sokaklarda... Atatürk Bulvarı`nda ise kötü bir taklidi yapıldı.

ALİ KALE`DEN İZİNSİZ ÇİVİ ÇAKILMAZDI
Vakti zamanında Bafra`da bir Ali Kale vardı ve ondan izinsiz çivi çakılmazdı. Nereden nereye geldik.
Ben Bafra`daki bu başıbozukluğun sonuçlarını anlatabilmek için Tarih felsefecisi Arnold Joseph Toynbee`nin meşhur sözünü aktarayım ve konuyu kapatayım: "En parlak uygarlığın barbarlığa yakınlığı, en parlak demirin pasa yakınlığı kadardır"   

 

ŞEREFİ OLMAYANLAR VE ŞEREFE YEMİN ETMEK

Dün sosyal medyada çok güzel bir yorum okudum. Kesinlikle kimseyi hedef alarak aktarmıyorum. T.B.M.M.`de yemin eden vekillerin haberinin  altında, "Şerefi ve haysiyeti olmayalar için şeref ve namus üzerine yemin etmek ne kadar kolay değil mi?"    yazıyordu. Bence çok güzel bir yorumdu.

 

RAMAZAN AKŞAMLARI VE KALDIRIMLAR
Biz böyle yazdıkça şikayetler üst üste geliyor. Bir sorun var ki, çok geç kaldık. Başka şehirleri bilmiyorum köyümüzde çay ocakları pıtrak gibi çoğaldı. Gündüzleri esnaf tarafından işgal edilen kaldırımlar akşamları da çay ocakları tarafından işgal edildi. Kaldırımlarda yürümek için cambaz olmak gerekiyor. Kendimizi fare labirentinde sanıyoruz. Ne yapsak üzerlerinden uçsak mı acaba? Haftaya bu konuyu masaya yatıracağım ama şimdiden Ahmet Hakan`ın bugünkü yazısından bir not ekleyeyim.

 

"LİDER taban ne derse desin tabanını ikna eder, tabana boyun eğmez, tabanı yönlendirir, tabandan gelen sesi aynen tekrar etmez, risk alır, geçiştirmez, kollamaz."


Yazılarıma Facebook`tan yorum bölümünden görüşlerinizi, düşüncelerinizi yazabilirsiniz. Hatta istediğinizi yazabilirsiniz.
Beğendiyseniz paylaşabilir, beğen düğmesine basabilirsiniz.
Pazartesi görüşmek üzere...

 

SÜREKLİ SORULAR:

7- Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?

6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?

4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden? 

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!


 


SÜREKLİ  SORUNLAR
7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma. 

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


 

SÜREKLİ UYARILAR:

15- Lösemili çocuklara, engellilere yardım yapıyoruz diye size dergi satmaya çalışanlara asla inanmayın.

14- Çocuklarınızı ön koltuğa oturtmayın, kucağınıza asla almayın!

13- Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar. 

12- Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür. 

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"    demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"  deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı"  gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb."   işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme. 
Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

GÜZEL ŞEYLER

2- Bafra Turizmi canlanacak. Bugün Bafra`da güzel bir konferans vardı. Bafra`da bir kültür yolu çalışması başlatıldı. Sayın Zihni Şahin`i Kalkınma ofisini kurduğu ve sürdürdüğü için samimiyetle tebrik ediyorum. Tarım alanında şüpheliyim ama turizm alanında ilerleme kaydedileceğine inanıyorum. Katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum.

1- Bafra Belediyesi salon sporlarına ağırlık vermek, kültür ve sanat alanlarında daha aktif etkinlikler yapmak amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Derneğini kurdu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Editörün 26 Haziran 2015 Bafra Günlüğü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0