GÜNDEM

Eğitim-iş Sendikasından Birlik Beraberlik Yemeği

 
 2073
Eğitim-iş Sendikasından Birlik Beraberlik Yemeği - Eğitim-İş Bafra Temsilciliği 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında birlik beraberlik gecesi tertipledi.
Bafra Haber

 |  - Eğitim-İş Bafra Temsilciliği 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında birlik beraberlik gecesi tertipledi.

Geceye Eğitim-iş Samsun Temsilciliği Şube Başkanı Rüstem Kara, öğretmenler ve eşleri ile sendika üyeleri katıldı.

Bafra Şehir Kulübünde yapılan gecede Eğitim-İş Samsun Temsilciliği Şube Başkanı Rüstem Kara, "Eğitim sisteminin temel unsuru olan öğretmenlerimiz  cumhuriyet tarihinin hiç bir döneminde bu kadar kaosla iç içe yaşamadılar. Bir taraftan rotasyon ile öğretmenleri sefalet emekliliğine zorlama diğer taraftan öğretmenlerin en alt gelir gurubuna iten toplu sözleşmeye mahkum edilmesi, öğretmenlere, öğretmenlik mesleğini yapılmaz durumuna getirmiştir. Bu gün öğretmenlerin toplumdaki statüleri, ekonomik ve sosyal özlük hakları  geçtiğimiz yıllar içerisinde sürekli gerilemiştir. son yıllarda eğitim sistemimizde yaşanan köklü değişiklikler  4+4 eğitim sistemiyle birlikte eğitim birliğine vurulan darbe okulların dönüştürülmesi, siyasi kadrolaşma  yandaş yönetici atama hevesi eğitimin bütün referanslarını dini temellere göre şekillendirme isteği öğretmenlerin yaşadığı sorunların daha da derinleşmesine neden olmuştur. Öğretmen yetiştirme sürecinde yaşanan sorunlar artarak devam etmektedir. Öğretmenliğin saygınlığı da burada büyük zarar görmüştür. Son yıllarda siyasi iktidar tarafından öğretmenlik mesleğinin itibarını zedeleyen söylem ve tutumlar süreklilik kazanmıştır. Ala 147 gibi isimsiz ihbar hatlarının kurulması öğretmene yönelik şiddet eğilimlerini arttırmıştır. Bu tür olayların sonucunda hayatlarını kaybeden yada ciddi sağlık problemleri yaşayan öğretmenlerimiz bulunmaktadır." dedi.

 

Rüstem Kara  konuşmasının ardından  Eğitim-İş Samsun Şube Örgütlenme Sekreteri  Suat Özkolay`a Bafra Eğitim-İş Temsilciliğinde yapmış olduğu çalışmalar nedeni ile plaket takdim etti.

 

Plaket takdiminin ardından Suat Özkolay, teşekkür konuşması yaptı ve öğretmenler canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim-iş Sendikasından Birlik Beraberlik Yemeği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0